Pregled - šport do 12. ure

Ljubljana, 29. decembra - Pregled športnih dogodkov v Sloveniji in svetu do 12. ure.

LJUBLJANA - Košarkarski klub Cedevita Olimpija bo 29. januarja ob dvoboju 17. kroga lige Aba proti Budućnosti počastil kariero legendarnega košarkarja Dušana Hauptmana in upokojil dres nekdanjega kapetana zmajev, so na spletni strani sporočili iz ljubljanskega kluba. Dres s številko 10 bodo pod strop dvorane v Stožicah dvignili ob bok številki 13 Iva Daneua in številki 12 Marka Milića.

BORMIO - Trikratni olimpijski prvak v alpskem smučanju Matthias Mayer je danes avstrijsko javnost šokiral s presenetljivo napovedjo, da je končal tekmovalno pot. Dvaintridesetletnik v sredo ni nastopil na smuku v Bormiu zaradi trebušne gripe. Dan po tem pa je končal smučarsko kariero še pred današnjim superveleslalomom. Mayer je med javljanjem v živo v oddaji avstrijske televizije ORF ZIB ob 9.00 dejal, da je opravil zadnji ogled proge. Kot je dejal, nima več tistega pravega zagona.

CHICAGO - Slovenski košarkarski as Goran Dragić je ponoči v severnoameriški ligi NBA s Chicago Bulls slavil zmago po podaljšku s 119:113 proti Milwaukee Bucks. Ljubljančan je s klopi dosegel 12 točk in dodal še dva skoka ter podajo. Bulls so tako v zadnji četrtini kot v podaljšku nadoknadili zaostanek in slavili pomembno zmago v zelo natrpani vzhodni konferenci. V njej zasedajo deseto mesto. Milwaukee je tretji. Denver Nuggets z Vlatkom Čančarjem, ki je v statistiko vpisal devet točk in dve podaji, pa so po tesni končnici izgubili proti Sacramento Kings s 126:127.

PARIZ - Kylian Mbappe je za francoske medije po nadaljevanju sezone v elitni francoski ligi dejal, da ne bo nikoli prebolel razočaranja zaradi izgubljenega finala svetovnega prvenstva. Francoski zvezdnik je v sredo zadel gol za zmago Paris Saint-Germaina ob vrnitvi na zelenice po mundialu v Katarju, je poročala francoska tiskovna agencija AFP.

NEW JERSEY - Hokejisti Boston Bruins so ponoči v ligi NHL s 3:1 slavili proti New Jersey Devils in se vrnili na zmagovita pota po porazu proti Ottawa Senators. S tem so povišali prednost pred zasledovalci na vzhodu. Boston ima po 35 tekmah 59 točk, drugouvrščena Carolina pa ima sedem točk manj. Velik preobrat proti Pittsburgh Penguins so pripravili Detroit Red Wings in po podaljšku slavili s 5:4. Pingvini so po udarni prvi četrtini vodili kar s 4:0, toda to ni bila dovolj varna prednost, saj so v naslednjih dveh tretjinah gosti zadeli po dvakrat. V podaljšku je po 2:13 minute zadel Jake Walman.

alz/am/alz
© STA, 2022