Pregled - šport do 12. ure

Ljubljana, 23. decembra - Pregled športnih dogodkov v Sloveniji in svetu do 12. ure.

LOS ANGELES - Hokejisti Los Angeles Kings so v severnoameriški hokejski ligi NHL na svojem ledu po podaljšku s 4:3 ugnali Calgary Flames. Po treh minutah in 23 sekundah dodatka je dvoboj odločil Adrian Kempe. Kapetan domačih Anže Kopitar ni dosegel točke, v 21 minutah in 54 sekundah je sprožil štiri strele na vrata tekmecev iz Kanade. Los Angeles je bil blizu zmage že v rednem delu, ko je vodil s 3:1, a se je tekma prevesila v podaljšek.

NEW ORLEANS - Košarkarji New Orleans Pelicans so v severnoameriški košarkarski ligi NBA premagali San Antonio Spurs s 126:117, v drugi preostali tekmi večera najmočnejše košarkarske lige na svetu pa so igralci Utah Jazz prav tako pred svojimi gledalci ugnali Washington Wizards s 120:112. V noči na soboto bodo ob obilici tekem igrale vse tri ekipe slovenskih igralcev. V New Yorku se bodo proti Knicks pomerili Chicago Bulls Gorana Dragića, Dallas

MANCHESTER - Manchester City je sinoči izločil branilca naslova Liverpool iz angleškega nogometnega ligaškega pokala po dramatični tekmi in zmagi v osmini finala s 3:2 na stadionu Etihad. Za zmagovalce so zadeli Erling Haaland v 10. minuti, Riyad Mahrez v 47. in Natan Ake v 58., za Liverpool sta bila uspešna Fabio Carvalho v 20. in Mohamed Salah v 48. minuti. Štiri dni po končanem svetovnem prvenstvu v Katarju so v Angliji videli domači veliki derbi, izjemen obračun in poleg petih golov še obilico priložnosti na obeh straneh.

ZÜRICH - Mednarodna nogometna zveza (Fifa) je odprla preiskavo okoliščin, kako je lahko slavni kuhar Salt Bae neupravičeno vstopil na igrišče po koncu finala svetovnega prvenstva v Katarju ter se zadrževal na igrišču. Turški kuhar, čigar pravo ime je Nusret Gökce, je na družbenih omrežjih objavil več fotografij s pokalom svetovnega prvaka. Mesar po poklicu, ki je kasneje postal kuhar, je leta 2017 zaslovel z videoposnetki, ki so se zelo hitro širili po družbenih omrežjih. V lasti ima verigo luksuznih restavracij z zrezki ter žanje deljena mnenja o kuharskih veščinah. Gökce se je znova znašel v središču pozornosti in kritik po finalu SP med Argentino in Francijo. Po tekmi, na kateri je Argentina po izvajanju enajstmetrovk premagala Francijo, se je pridružil argentinskim igralcem na igrišču in prijel pokal. Gre sicer za gesto, ki je dovoljena zmagovalcem prvenstva, nekdanjim nogometnim zvezdnikom in voditeljem držav. Opaziti je bilo tudi, da se je skušal takoj po finalu fotografirati s kapetanom novih svetovnih prvakov Lionelom Messijem in z več argentinskimi igralci.

jz/am/jz
© STA, 2022