Vreme: Sprva bo oblačno, kasneje se bo razjasnilo

Ljubljana, 22. decembra - Danes bo sprva oblačno, čez dan pa se bo predvsem na severu in vzhodu delno razjasnilo. Na Primorskem bo občasno lahko padla kakšna kaplja dežja. Predvsem v višje ležečih krajih bo pihal jugozahodni veter. Najvišje dnevne temperature bodo od 6 do 11, v severni Sloveniji okoli 3 stopinj Celzija, je zapisano na spletnih straneh Agencije RS za okolje.

V petek bo na Primorskem in Notranjskem oblačno ter večinoma suho. Drugod bo deloma jasno in dopoldne po nižinah megleno. Čez dan se bo ponekod krepil jugozahodni veter. Najnižje jutranje temperature bodo od -3 do 2, na Primorskem od 4 do 9, najvišje dnevne od 7 do 12, v severni Sloveniji okoli 5 stopinj Celzija.

Obeti: V soboto in nedeljo se vreme ne bo kaj dosti spremenilo. Razmeroma toplo bo.

Vremenska slika: Nad jugozahodno in jugovzhodno Evropo je območje visokega zračnega tlaka. Vremenske motnje se ob močnih zahodnih vetrovih pomikajo čez Evropo proti vzhodu severno od Alp. Od zahoda doteka k nam razmeroma topel in vlažen zrak.

Napoved za sosednje pokrajine: Danes in v petek bo v krajih severno in vzhodno od nas delno jasno in po nižinah ponekod megleno. Drugod bo pretežno oblačno, v Furlaniji in v Kvarnerju bo občasno rahlo deževalo.

Biovreme: Danes bo vpliv vremena na počutje zmerno obremenilen. V petek bo obremenitev popustila in bo vpliv vremena na počutje po večini ugoden.

vv/vv
© STA, 2022