V pogovoru o kemikalijah poudarili, naj bodo potrošniki pri nakupovanju živil racionalni

Ljubljana, 21. decembra - V spletnem pogovoru o kemikalijah v okolju in telesu, ki ga je pripravila STA, so sogovorniki poudarili, da so te povsod okrog nas, tudi v hrani. Vpliv hrane, ki jo jemo danes, pa bo viden čez tri generacije. Opozorili so, da morajo biti potrošniki bolj racionalni pri porabi in nakupovanju živil ter posegati po lokalnih in sezonskih živilih.

Ljubljana.
Spletni pogovor z naslovom Kemikalije v okolju in telesu: med škodljivim in neznanim, ki ga v okviru projekta STAznanost pripravlja STA, na njem pa so sodelovali raziskovalka Odseka za znanosti o okolju IJS Tina Kosjek, predavatelj na ljubljanski fakulteti za farmacijo Jurij Trontelj, profesor medicine na švedski Univerzi Örebro in vodja raziskovalne skupine na finski Univerzi Turku Matej Orešič ter predavatelj na ljubljanski biotehniški fakulteti in klinični dietetik na Pediatrični kliniki UKC Ljubljana Evgen Benedik.
Foto: STA

ZDA, New York.
Trgovina, živila, nakupovanje.
Foto: Xinhua/STA
Arhiv Xinhua/STA

Celotna novica je dostopna le naročnikom.
Novica vsebuje 2.411 znakov (brez presledkov) oziroma 411 besed.

Novico lahko kupite. Cena: 1 žeton; na računu: 0 žetonov

npe/mo
© STA, 2022