Vreme: Danes na vzhodu in severu delno jasno

Ljubljana, 21. decembra - Po nižinah bo predvsem dopoldne marsikje megleno. Drugod bo večinoma oblačno. Na Primorskem in Notranjskem bo občasno rosilo ali rahlo deževalo. Ponekod bo pihal jugozahodni veter. Najvišje dnevne temperature bodo od 5 do 10, na severu okoli 3 stopinje Celzija, je zapisano na spletnih straneh Agencije RS za okolje.

V četrtek bo sprva oblačno, možne bodo rahle padavine. Popoldne se bo predvsem na severu in vzhodu delno razjasnilo. V višje ležečih krajih bo pihal jugozahodni veter. Najnižje jutranje temperature bodo od 3 do 8, na severu okoli 0, najvišje dnevne od 7 do 12, na severu okoli 4 stopinje Celzija.

Obeti: V petek in soboto bo pretežno oblačno, nekaj jasnine bo občasno v severni in vzhodni Sloveniji. Oba dneva bo predvsem na Primorskem in Notranjskem občasno rosilo ali rahlo deževalo. Ponekod bo še pihal jugozahodni veter. Razmeroma toplo bo.

Vremenska slika: Nad južno Evropo je območje visokega zračnega tlaka. Vremenska fronta sega iznad Skandinavije prek srednje Evrope do zahodnega in severnega Sredozemlja. Z vetrovi zahodnih smeri doteka k nam razmeroma topel in vlažen zrak.

Napoved za sosednje pokrajine: Danes in v četrtek bo v krajih severno in vzhodno od nas delno jasno in po nižinah marsikje megleno. Drugod bo pretežno oblačno, v Furlaniji in v Kvarnerju bo občasno rahlo deževalo.

Biovreme: V sredo bo vpliv vremena na počutje sprva večinoma ugoden, popoldne se bo vremenska obremenitev nekoliko okrepila.

kso/kso
© STA, 2022