Vreme: oblačno in rahlo deževno

Ljubljana, 20. decembra - Danes bo pretežno oblačno, nekaj jasnine bo ostalo v severnih krajih. Na Primorskem in Notranjskem bo sredi dneva in popoldne občasno rosilo ali rahlo deževalo. Najvišje dnevne temperature bodo od 1 do 7, ob morju do 9 stopinj Celzija, je zapisano na spletnih straneh Agencije RS za okolje.

V sredo bo na vzhodu in ponekod na severu delno jasno, a po nižinah predvsem dopoldne marsikje megleno. Drugod bo večinoma oblačno. Na Primorskem in Notranjskem bo občasno rosilo ali rahlo deževalo. Ponekod bo pihal jugozahodnik. Najnižje jutranje temperature bodo v severni in severovzhodni Sloveniji od -4 do 0, drugod od 1 do 7, najvišje dnevne od 6 do 11, na severu okoli 3 stopinj Celzija.

Obeti: V četrtek in petek bo pretežno oblačno, več jasnine bo predvsem popoldne ponekod v severni in vzhodni Sloveniji. Na Primorskem in Notranjskem bo občasno rosilo ali rahlo deževalo. Ponekod bo pihal jugozahodni veter. Razmeroma toplo bo.

Vremenska slika: Nad jugovzhodno Evropo in večjim delom Sredozemlja je območje visokega zračnega tlaka. Vremenska fronta valovi nad zahodno Evropo, Baltikom in Skandinavijo. Z jugozahodnimi vetrovi k nam doteka topel in nekoliko bolj vlažen zrak, pri tleh pa je še ujeta plitva plast hladnejšega zraka.

Napoved za sosednje pokrajine: Danes bo v Alpah delno jasno, drugod precej oblačno, v krajih vzhodneje od nas pa se bo po nižinah zadrževala megla ali nizka oblačnost. Popoldne bo v Gorskem Kotarju rahlo deževalo.

V sredo bo v krajih vzhodno od nas delno jasno, a po nižinah dopoldne marsikje megleno. Drugod bo pretežno oblačno, v Gorskem Kotarju bo občasno rahlo deževalo.

V torek in sredo dopoldne bo vpliv vremena na počutje večinoma ugoden, v sredo popoldne se bo vremenska obremenitev nekoliko okrepila in bo zmerno obremenilna.

akg/akg
© STA, 2022