Grčija zamrznila premoženje podpredsednice Evropskega parlamenta

Atene/Bruselj, 12. decembra - Grške oblasti so danes zamrznile vse premoženje podpredsednice Evropskega parlamenta Eve Kaili, ki je obtožena vpletenosti v korupcijski škandal o domnevnem podkupovanju, pranju denarja in poskusih vplivanja na politične odločitve v EU s strani Katarja.

Belgija, Bruselj.
Podpredsednica Evropskega parlamenta Eva Kaili, ki je obtožena vpletenosti v korupcijski škandal o domnevnem podkupovanju, pranju denarja in poskusih vplivanja na politične odločitve v EU s strani Katarja,
Foto: Christophe Licoppe/Evropska komisija/dpa/STA

Ukrep, ki so ga sprejele grške oblasti, velja tudi za njene sorodnike in vključuje vse bančne račune, podjetja in drugo finančno premoženje, je povedal predsednik grškega organa za preprečevanje pranja denarja Haralambos Vurliotis.

V odzivu na škandal je visoki zunanjepolitični predstavnik EU Josep Borrell danes pred začetkom zasedanja zunanjih ministrov EU v Bruslju ponovno izrazil zaskrbljenost glede domnevne korupcije v parlamentu. Na vprašanje, ali bo škandal vplival na odnose EU s Katarjem, pa je sicer odgovoril, da je treba ukrepe sprejemati na podlagi jasnih dokazov.

rpe/jav/rpe
© STA, 2022