Pregled - šport, 6. 12. (torek)

Ljubljana, 6. decembra - Pregled športnih dogodkov v Sloveniji in svetu v torek, 6. decembra.

DOKA - Na svetovnem nogometnem prvenstvu sta znana še zadnja četrtfinalista. To sta presenetljivo Maroko, ki je po streljanju enajstmetrovk izločil Španijo, po rednem delu se je tekma končala brez golov, in Portugalska, ta je bila kar s 6:1 ugnalo Švico. Četrtfinalni pari so tako Nizozemska - Argentina, Brazilija - Hrvaška,. Francija Anglija in Maroko Portugalska.

LJUBLJANA - Na prvih tekmah 19. kroga Prve lige Telemach sta se Gorica in Bravo razšla brez golov, Maroibor pa je kar s 7:0 ugnal Kalcer Radomlje.

LJUBLJANA - Košarkarji Cedevite Olimpije so po skoraj dveh mesecih od začetka tekmovanja zabeležila prvo zmago v evropskem pokalu. V sedmem krogu so v Stožicah premagali nemški ratiopharm Ulm s 108:78. Ljubljančani kljub zmagi ostajajo na dnu desetčlanske skupine, do konca rednega dela, po katerem se bo v izločilne boje uvrstilo prvih osem moštev, pa jih čaka še enajst krogov. Tudi naslednji teden bodo gostitelji; 14. decembra proti italijanski Brescii. Najboljši strelci Cedevite Olimpije so bili Amar Alibegović z 18 točkami, Josh Adams s 16 točkami in Yogi Ferrell, ki jih je dosegel štirinajst.

LJUBLJANA - Vlogo generalnega sekretarja Košarkarske zveze Slovenije bo še naprej opravljal Rašo Nesterović. Člani izvršnega odbora zveze so mu na torkovi redni seji namenili soglasno podporo in mu tako dodelili nov štiriletni mandat, je sporočila KZS. Za dolgoletnega slovenskega reprezentanta, evropskega klubskega prvaka z Virtusom 1998 in prvaka lige NBA s San Antoniom 2005 bo to tretji mandat na mestu generalnega sekretarja KZS. IO KZS je ob tem predsedniku strokovnega sveta Radovanu Trifunoviću podelil nov mandat, potrjeno pa je bilo tudi prizorišče zaključnega turnirja pokala Spar - 16. in 17. februarja se bodo najboljše štiri ekipe merile v mariborski Lukni.

LJUBLJANA - Mednarodna odbojkarska zveza je izbrala gostitelje zaključnega turnirja lige narodov. Moški se bodo merili od 19. do 23. julija v Gdansku, dekleta pa teden prej v ameriškem Arlingtonu. Slovenijo bo v ligi narodov zastopala le moška reprezentanca, ki je letos v tem tekmovanju zasedla deseto mesto in se ni uvrstila na zaključni turnir.

MARIBOR - Nekdaj ena najboljših slovenskih odbojkaric in dolgoletna slovenska reprezentantka Iza Mlakar, ki je maja 2020 končala športno pot, se vrača na parket. Kot so na Instragramu zapisali pri Novi KBM Braniku, se 27-letna Korošica po dveh letih premora vrača v ekipo.V Slovenj Gradcu rojena Mlakar je odbojkarsko kariero začela v OK Prevalje, pred sezono 2012/13 pa se je preselila v Maribor in Novi KBM Branik je pomagala do številnih uspehov.

DALLAS - Slovenski košarkarski zvezdnik v ligi NBA Luka Dončić je tokrat s svojo ekipo Dallas Mavericks v domači dvorani American Airlines gostil najboljšo ekipo zahodne konference, Phoenix Suns. Dončić je bil prvi strelec tekme s 33 točkami, s čimer je popeljal Dallas do visoke zmage s 130:111. Dončić je poleg tega, da je bil prvi strelec tekme, čeprav je celotno zadnjo četrtino počival na klopi, v 29 minutah dodal še šest skokov, osem podaj in eno ukradeno žogo.

ic/zzb/ag/zza/am/zzb
© STA, 2022