Pregled - šport do 12. ure

Ljubljana, 6. decembra - Pregled športnih dogodkov v Sloveniji in svetu do 12. ure.

LJUBLJANA - Po tem, ko so na nogometnem svetovnem prvenstvu v Katarju znani trije četrtfinalni pari, in sicer Nizozemska - Argentina, Francija - Anglija in Hrvaška - Brazilija, bo po današnjih tekmah osmine finala znan še zadnji. Ob 16. uri bosta v Al Rajanu igrala Maroko in Španija, ob 20. uri pa v Lusailu Portugalska in Švica.

DOHA - Selektor južnokorejske nogometne reprezentance Paulo Bento je odstopil na svetovnem prvenstvu v Katarju po porazu v osmini finala z 1:4 proti Braziliji. Portugalski trener je Južno Korejo vodil od avgusta 2018.

MARIBOR - Nekdaj ena najboljših slovenskih odbojkaric in dolgoletna slovenska reprezentantka Iza Mlakar, ki je maja 2020 končala športno pot, se vrača na parket. Kot so na Instragramu zapisali pri Novi KBM Braniku, se 27-letna Korošica po dveh letih premora vrača v ekipo.

DALLAS - Slovenski košarkarski zvezdnik v ligi NBA Luka Dončić je tokrat s svojo ekipo Dallas Mavericks v domači dvorani American Airlines gostil najboljšo ekipo zahodne konference, Phoenix Suns. Dončić je bil prvi strelec tekme s 33 točkami, s čimer je popeljal Dallas do visoke zmage s 130:111. Naslednja tekma Dončića z Dallasom čaka v noči na sredo po srednjeevropskem času, ko bo gostoval v Koloradu pri Denverju Vlatka Čančarja.

zza/am/lr/ad/zza
© STA, 2022