Analitiki javnega mnenja v pogovoru projekta STAznanost opozorili tudi na taktiziranje volivcev

Ljubljana, 30. novembra - V supervolilnem letu javnost in politiki z zanimanjem spremljajo javnomnenjske raziskave. Te javno mnenje merijo, hkrati pa lahko vplivajo na odločanje volivcev, so priznali analitiki javnega mnenja v današnjem pogovoru STA. Ugotavljali so, da se vse več volivcev na volitvah odloča taktično, izziv za tovrstne raziskave pa je vse večja polarizacija.

Ljubljana.
Spletni pogovor v okviru projekta STAznanost o javnem mnenju v supervolilnem letu, na katerem so sodelovali direktor podjetja Valicon Andraž Zorko ter člana Centra za raziskovanje javnega mnenja in množičnih komunikacij Fakultete za družbene vede Univerze v Ljubljani raziskovalec Mitja Hafner Fink in sociolog Samo Uhan.
Foto: STA

Ugledni raziskovalci in poznavalci javnega mnenja Mitja Hafner Fink, Andraž Zorko in Samo Uhan so v današnjem spletnem pogovoru v okviru projekta STAznanost z naslovom Javno mnenje v supervolilnem letu komentirali aktualno politično dogajanje in osvetlili odgovore na vprašanja o izzivih merjenja javnega mnenja in posledicah objav tovrstnih raziskav, zlasti pred odločanjem na voliščih, ki se ga bomo Slovenci letos udeležili skupaj šestkrat.

vte/moz/moz
© STA, 2022