Pregled - šport, 27. 11. (nedelja)

Ljubljana, 27. novembra - Pregled športnih dogodkov v Sloveniji in svetu v nedeljo, 27. novembra.

DOHA - Na svetovnem nogometnem prvenstvu je Kostarika premagala Japonsko z 1:0, Maroko je bil boljši od Belgije z 2:0, Hrvaška od Kanade s 4:1, Španija in Nemčija pa sta igrali neodločeno 1:1.

MERSIN - Košarkarice Slovenije so tudi drugi kvalifikacijski ciklus za evropsko prvenstvo 2023, ki ga bo organizirala Slovenija skupaj z Izraelom, končale s polovičnim izkupičkom. Po zmagi v četrtek na Poljskem so v Mersinu klonile proti neporaženi Turčiji s 74:80.

RUKA - Slovenski nordijski kombinatorec Gašper Brecl je na tretji tekmi uvoda svetovnega pokala v Ruki prišel do izida kariere. Na tekmi s skupinskim startom je zasedel 24. mesto.

MALAGA - Teniška reprezentanca Kanade je prvič postala zmagovalka Davisovega pokala. V finalu zaključnega turnirja v Malagi je premagala izbrano vrsto Avstralije z 2:0. Točki sta prispevala Denis Shapovalov, ki je bil boljši od Thanasija Kokkinakisa, ter Felix Auger-Aliassime, ki je ugnal Alexa de Minaurja. Oba sta slavila v dveh nizih. Za Kanadčane je bil to šele drugi nastop v finalu - 2019 so v Madridu izgubili proti Španiji, z naslovom pa so postali šestnajsta država, ki se je vpisala na pokal za zmagovalca.

RUKA - Potem ko je sobotna tekma svetovnega pokala smučarskih skakalcev v finski Ruki pripadla Slovencu Anžetu Lanišku, sta si v nedeljo zmago razdelila dva skakalca, Avstrijec Stefan Kraft in Norvežan Halvor Egner Granerud. Lanišek je bul četrti.

BOSTON - Prvič po letu 2016 na slalomih v Killingtonu v ZDA ni zmagala domačinka Mikaela Shiffrin. Zmago sta si delili Švedinja Anna Swenn Larsson in Švicarka Wendy Holdener. Ana Bucik je bila sedma.

LAKE LOUISE - Švicar Marco Odermatt je zmagovalec prvega superveleslaloma v sezoni 2022/23 svetovnega pokala alpskih smučarjev v Lake Louisu v Kanadi. Drugo mesto je osvojil Norvežan Aleksander Aamodt Kilde, tretje mesto pa je pripadlo Avstrijcu Matthiasu Mayerju. Najboljši Slovenec je bil Martin Čater, ki je osvojil 20. mesto.

RUKA - Norveški branilec velikega kristalnega globusa, Johannes Klaebo, in švedska smučarska tekačica Frida Karlsson sta zmagala na tekmi za svetovni pokal v Ruki na Finskem na 20 km zasledovalno v prosti tehniki. Klaebo je tako dobil vse tri tekme nove sezone. Slovenka Eva Urevc je pridobila 11 mest in končala kot 24.

TORONTO - Košarkarji Dallas Mavericks, katerih prvi zvezdnik je Slovenec Luka Dončić, so v severnoameriški ligi NBA doživeli še tretji zaporedni poraz. Na gostovanju v Kanadi so jih s 105:100 premagali Toronto Raptors, za katere je O.G. Anunoby 12 od svojih skupno 26 točk dosegel v zadnji četrtini. Dončića so raptorji zaustavili pri zanj skromnih 24 točkah.

zzb/am/alz/tb/ic/jz/zza/zzb
© STA, 2022