Do 15. ure 22 obvestil o domnevnih kršitvah volilnega molka

Ljubljana, 27. novembra - Dežurna služba notranjega ministrstva je od začetka volilnega molka, ki je pred današnjimi referendumi začel veljati včeraj, do 15. ure danes prejela 22 obvestil o domnevnih kršitvah. Inšpektorat za notranje zadeve jih obravnava osem, največ jih je povezanih s spornimi vsebinami na družabnih omrežjih, objavah na televiziji in spletnih medijih.

Ljubljana.
Volivci v Sloveniji danes na trojnem referendumu odločajo o spremembah zakona o vladi, zakona o RTV in zakona o dolgotrajni oskrbi.
Foto: Bor Slana/STA

Kot so pojasnili na ministrstvu za notranje zadeve, so pri 14 obvestilih ugotovili, da se nanašajo na zadeve, ki so že v obravnavi ali pa niso povezane s kršitvami volilnega molka.

Državljani na trojnem referendumu odločajo o usodi zakonov o vladi, o Radioteleviziji Slovenija in o dolgotrajni oskrbi. Po državi bo do 19. ure odprtih več kot 3000 volišč, do tedaj velja volilni molk. Morebitne prijave kršitev na telefonski številki 080 21 13 sprejema dežurna služba inšpektorata za notranje zadeve.

zc/zc
© STA, 2022