Pregled - lokalne volitve 2022, 25. 11. (petek)

Ljubljana, 25. novembra - Pregled dogodkov, povezanih z lokalnimi volitvami, v petek, 25. novembra.

MURSKA SOBOTA - Predsednica SD in ministrica za zunanje zadeve Tanja Fajon, minister za kohezijo Aleksander Jevšek ter minister za gospodarstvo Matjaž Han so obiskali pomursko regijo, kjer so jih sprejeli kandidati SD za župane Murske Sobote, Puconcev in Lendave. Srečali so se tudi z vodstvom Obrtno-podjetniške zbornice Pomurja.

KRANJ - Kranjski odbori SDS, NSi in SLS so v Kranju pripravili okroglo mizo o problematiki priseljevanja in o preprečevanju zlorab, na kateri je nastopil tudi njihov kranjski županski kandidat Ivo Bajec. Kot je izpostavil, je treba zagotoviti nadzor nad izvajanjem predpisov, pri čemer kot ključno vidi povezovanje pristojnih institucij.

GORJE - Gorjanska občinska volilna komisija je po tem, ko je v sredo zavrnila ugovor neizvoljenega županskega kandidata Janez Poklukarja, danes javnosti posredovala pojasnila. Ocenila je, da Poklukar dvomov v zakonitost in poštenost volitev ni uspel dokazno podpreti. Zato je ugovor in predlog za razveljavitev ter ponovno odreditev volitev zavrnila.

ŽIRI - V občini Žiri, kjer po odhodu Janeza Žaklja med poslance čakajo novega župana, se obeta napet drugi krog županskih volitev. V prvem krogu je namreč kandidata SDS in NSi Štefana Bogataja ter nestrankarskega kandidata Franca Kranjca ločil le en glas.

lte/tzu/lte
© STA, 2022