Pregled - šport do 12. ure

Ljubljana, 25. novembra - Pregled športnih dogodkov v Sloveniji in svetu do 12. ure.

RUKA - Slovenski smučarji tekači Eva Urevc, Miha Šimenc in Vili Črv so izpadli v kvalifikacijah prve tekme svetovnega pokala v sezoni 2022/23 v finski Ruki. V sprintu na 1,4 km v klasični tehniki je bila Eva Urevc 33., za najhitrejšo, Norvežanko Ane Appelkvist Stenseth, je zaostala 9,15 sekunde. Med moškimi je bil najhitrejši je bil Norvežan Johannes Hoesflot Klaebo. Miha Šimenc je na 43. mestu zaostal 8,17 sekunde, Vili Črv na 55. pa 11,23.

TEHERAN - Slovenski taekwondoist Patrik Divković je na vojaškem svetovnem prvenstvu, ki poteka v okviru 26. vojaških iger CISM, v Iranu osvojil srebrno kolajno.

MALAGA - Polfinalna para Davisovega pokala v tenisu sta Italija - Kanada in Avstralija - Hrvaška. Italija je danes na zaključnem turnirju v Malagi premagala ZDA z 2:1, Kanada pa je bila ponoči z istim rezultatom boljša od Nemčije.

LAKE LOUISE/AUGUSTA - V Lake Louisu v Kanadi se bo z današnjim smukom (20.30) začela sezona moških tekem v hitrih disciplinah. V soboto in nedeljo pa bodo nastopile tudi ženske, in sicer v Killingtonu na tekmah v tehničnih disciplinah. Skupaj je v Severno Ameriko odpotovalo šest slovenskih predstavnikov, pet jih bo nastopilo ta konec tedna. Slovenske barve bodo na današnjem uvodnem moškem smuku sezone zastopali Martin Čater, Miha Hrobat in Nejc Naraločnik, smučarje nato v soboto in nedeljo ob 20.30 čakata še dva superveleslaloma, na katerih bosta nastopila le Čater in Hrobat.

ag/zzb/alz/am/ag
© STA, 2022