Pregled - referendumi 2022, 24. 11. (četrtek)

Ljubljana, 24. novembra - Pregled dogodkov, povezanih z referendumi o zakonih o vladi, dolgotrajni oskrbi in RTVS, v četrtek, 24. novembra.

LJUBLJANA - Skupščina Sindikata novinarjev Slovenije je obravnavala razmere v javnih in zasebnih medijih. Med drugim je ocenila, da je nesprejemljiva razgradnja javne Radiotelevizije Slovenije (RTVS), zato poziva člane in druge, da na nedeljskem referendumu podprejo novelo zakona o RTVS, ki "bo dala več besede zaposlenim".

LJUBLJANA - Predstavniki Inštituta 8. marec so ob zaključku kampanje pred nedeljskim referendumom o noveli zakona o Radioteleviziji Slovenija (RTVS) zaposlenim na RTVS predali podpise podpore, ki so jih v različnih krajih zbrali v času kampanje. Direktorica inštituta Nika Kovač izida referenduma ne upa napovedovati, poziva pa, naj ljudje glasujejo za novelo.

STRASBOURG - Skupina Evropske ljudske stranke (EPP) v Evropskem parlamentu je zaskrbljena zaradi sprememb zakona o RTV Slovenija, je v sporočilu za javnost pred nedeljskim referendumom o noveli zakona o Radioteleviziji Slovenija izpostavil predsednik skupine Manfred Weber. Ob tem je obsodil "poskus političnega prevzema RTV s strani vladajoče koalicije".

LJUBLJANA - Po podatkih okrajnih volilnih komisij se je v sredo predčasnega glasovanja na treh zakonodajnih referendumih udeležilo 28.016 volivcev oziroma 1,65 odstotka vseh volilnih upravičencev. V dveh dneh predčasnega glasovanja skupaj pa je glas oddalo 2,55 odstotka volivcev. Predčasno glasovanje je mogoče še danes.

lte/moz/mo/spc/mc/akt/vb/lte
© STA, 2022