Pregled - šport, 21. 11. (ponedeljek)

Ljubljana, 21. novembra - Pregled športnih dogodkov v Sloveniji in svetu v ponedeljek, 21. novembra.

DOHA - Nizozemska nogometna reprezentanca je na drugi tekmi skupine A na svetovnem prvenstvu v Katarju premagala Senegal z 2:0. Na stadionu Al Tumama v Dohi sta po zelo čvrsti in enakovredni predstavi v zadnjem delu dvoboja zadela Cody Gakpo in Davy Klaassen. Angleška nogometna reprezentanca je na uvodni tekmi skupine B na svetovnem prvenstvu v Katarju zanesljivo premagala Iran s 6:2. V večerni tekmi te skupine pa sta se ekipi ZDA in Walesa razšli brez zmagovalca z 1:1.

LJUBLJANA - Tomaž Barada, Franjo Bobinac in Janez Sodržnik so uradni kandidati za predsednika Olimpijskega komiteja Slovenije (OKS). Volilna komisija je na današnjem zasedanju pregledala prejete kandidature in ugotovila, da so bile oddane pravočasno, je sporočil OKS. Volitve tretjega predsednika v zgodovini OKS ter drugih organov slovenskega olimpizma bodo 16. decembra.

LJUBLJANA - Hokejisti SŽ Olimpije so v prvi polfinalni tekmi državnega prvenstva premagali Triglav Kranj s 3:1 (1:0, 2:0, 0:1). Druga tekma bo 29. novembra. Drugi polfinalni par je Sij Acroni Jesenice - LedX Celje, Jeseničani so prejšnji teden prvo tekmo dobili s 4:1.

SARAJEVO - Košarkarji novomeške Krke so v tekmi tretjega turnirja lige Aba 2 v Sarajevu premagali Podgorico z 72:60 (18:20, 37:34, 57:47). Za Novomeščane je to tretja zmaga v novi sezoni regionalnega tekmovanja.

LJUBLJANA - Španski teniški igralec Carlos Alcaraz, ki zaradi poškodbe ni nastopil na finalu ATP v Torinu, je sezono končal kot številka 1 na svetu. Z vrha bi ga sicer lahko izrinil le rojak Rafael Nadal z morebitno končno zmago, a veteranu ni uspelo in ostaja številka 2. Na tretje mesto se je po uvrstitvi v finale Torina povzpel Norvežan Casper Ruud. Srb Novak Đoković, ki je v nedeljo osvojil sklepni turnir sezone in se na vrhu lestvice s šestimi naslovi izenačil s Švicarjem Rogerjem Federerjem, je napredoval na peto mesto na svetu.

DALLAS - Slovenski košarkarski reprezentant Vlatko Čančar je bil v severnoameriški ligi NBA tokrat junak večera. Čančar je s svojimi Denver Nuggets gostoval pri Dallas Mavericks Luke Dončića in zlata zrna v odsotnosti zvezdnika Nikole Jokića po besedah soigralcev popeljal do tesne zmage z 98:97.

nem/alz/tb/jz/zza/gj/ag/tb
© STA, 2022