Na južnem delu Primorske malo uspeha za politične stranke

Koper/Izola/Piran/Ilirska Bistrica/Sežana, 21. novembra - Edini, ki je bil v Istri ali na Krasu izvoljen za župana s podporo parlamentarne stranke, je Aleš Bržan v Kopru.

Koper, pivnica Emonec.
Lokalne volitve 2022.
Kandidat Liste Aleša Bržana in Gibanja Svoboda za župana Mestne občine Koper Aleš Bržan po objavi rezultatov lokalnih volitev.
Foto: Daniel Novakovič/STA

Podprlo ga je Gibanje Svoboda, tako kot Milana Bogatiča, ki se je kot edini strankarski kandidat uvrstil v drugi krog. V Izoli se bo pomeril z Danilom Markočičem. Jadralec Vasilij Žbogar je bil tretji.

V Piranu sta ostala v boju Gašpar Gašpar Mišič in Andrej Korenika. Župan Đenio Zadković je med 13 kandidati zasedel tretje mesto.

V Sežani se bosta pomerila Jernej Bortolato in Andrej Sila. Izpadla sta bivša ministrica Ljubica Jelušič in župan David Škabar. V Ilirski Bistrici bodo volivci še enkrat izbirali med Gregorjem Kovačičem in Emilom Rojcem.

V Divači sta v drugem krogu Robert De Lucia in Alenka Štrucl Dovgan. V občini Hrpelje-Kozina je zmagala Saša Likavec Svetelšek, v Komnu Erik Modic, v Ankaranu pa Gregor Strmčnik.

bkr/rr/np/apo
© STA, 2022