Vreme: Pretežno oblačno

Ljubljana, 19. novembra - Danes bo pretežno oblačno, sprva marsikje tudi megleno. Bolj jasno bo na severozahodu. Popoldne bo na jugovzhodu začelo rahlo deževati. Na Primorskem bo začela pihati šibka burja, ki se bo zvečer okrepila. Najvišje dnevne temperature bodo od 4 do 8, na Primorskem okoli 14 stopinj Celzija, je zapisano na spletnih straneh Agencije RS za okolje.

Ponoči se bodo padavine na jugovzhodu okrepile in razširile nad večji del osrednje in vzhodne Slovenije. Meja sneženja se bo predvsem ponekod na Notranjskem, Kočevskem in Dolenjskem spustila do nižin. Na Primorskem bo pihala zmerna burja. Jutranje temperature bodo od 0 do 4, na Primorskem okoli 8 stopinj Celzija.

V nedeljo bo sprva oblačno. Padavine v notranjosti bodo oslabele in ponehale, v jugovzhodnih krajih šele popoldne. Na zahodu se bo delno zjasnilo. Na Primorskem bo pihala zmerna burja, ki bo popoldne počasi slabela. Najvišje dnevne temperature bodo od 1 do 5, na Primorskem do 12 stopinj Celzija.

Obeti: V ponedeljek bo delno jasno z občasno povečano oblačnostjo, po nižinah v notranjosti se bo marsikje zadrževala megla. V torek bo oblačno s padavinami. Na Primorskem bo zapihala burja.

Vremenska slika: Nad Sredozemljem se poglablja novo ciklonsko območje. V spodnjih plasteh ozračja bo k nam od severovzhoda dotekal vlažen in postopno hladnejši zrak.

Napoved za sosednje pokrajine: Danes se bo od juga oblačnost postopno povečala, več jasnine bo v krajih zahodno od nas in na območju Alp. Popoldne bo v krajih južno od nas začelo deževati. Ob severnem Jadranu bo zapihala burja, ki se bo proti večeru krepila. V nedeljo bo v krajih severno in zahodno od nas deloma jasno, drugod bodo občasno še padavine, ki bodo do večera ponehale. V Gorskem Kotarju bo snežilo. Ob severnem Jadranu bo pihala zmerna burja.

Biovreme: Čez dan se bo vremenska obremenitev začela krepiti. Popoldne bo vremenski vpliv zmerno obremenilen, pojavljala se bo nerazpoloženost, zmanjšana delovna storilnost in težave z zbranostjo. Spanje v noči na nedeljo bo moteno.

vv/vv
© STA, 2022