Na Vrhniki prižig prazničnih lučk, odprtje drsališča in Ledenega sejma

Vrhnika, 18. novembra - Na Vrhniki bodo popoldne slovesno prižgali praznične lučke in simbolično naznanili vstop v veseli december. Ta bo spet prazničen in čaroben s številnimi prireditvami vse do konca leta. S prižigom praznične razsvetljave bo župan Daniel Cukjati odprl tudi drsališče, ob katerem bo v športnem parku potekal Ledeni sejem kulinarike, umetnosti in obrti.

Srbija, Kosovska Mitrovica.
Drsanje, drsališče.
Foto: Tanjug/STA
Arhiv Tanjug/STA

December je čas veselja, smeha, razkošnih želja in praznovanja. Obdobje, za mnoge najlepši mesec v letu, saj si vzamemo več časa za družino, bližnje in prijatelje. Že vrsto let v zimskem času Vrhničane razveseljuje prireditev Veseli december, ki se bo začel danes popoldne z odprtjem Ledenega sejma in prižigom prazničnih lučk.

Sejem kulinarike, umetnosti in obrti v vrhniškem športnem parku se bo začel ob 16. uri. Za obiskovalce so številni razstavljavci pripravili pestro ponudbo. Od kulinaričnih izdelkov (palačinke, šmorm, kokice), napitkov (kuhanček, bubble tea, vroči gin), do ročno izdelanih produktov, ki jih lahko uporabijo za darilo.

Uro kasneje bo sledila slovesna prireditev in prižig lučk s številnimi izvajalci. Obiskali jih bodo tudi vrhniški in starovrhniški parkelnji, so zapisali organizatorji oz. Zavod Ivana Cankarja za kulturo, šport in turizem.

Poleg pestrega programa bo tudi letos pokrito drsališče v velikosti 30 krat 12 metrov, ki ga bodo postavili danes in bo odprto do 8. januarja. Drsanje bo za obiskovalce brezplačno. V vmesnem času pa vabljeni na koncerte, otroške predstave, nastope, zabave in vroče ritme na in ob drsališču.

Vrhničani verjamejo, da bodo na tak način omogočili nekaterim otrokom prve korake na ledu, številnim občanom pa druženje in kvalitetno preživljanje prostega časa, so zapisali na spletni strani.

Sicer pa bo prvi zimski koncert v soboto v športnem parku otvorila pevka Alya.

vi/lte
© STA, 2022