Pregled - šport, 16. 11. (sreda)

Ljubljana, 16. novembra - Pregled športnih dogodkov v Sloveniji in svetu v sredo, 16. novembra.

LJUBLJANA - Slovenska ženska rokometna reprezentanca je v zadnjem krogu drugega dela evropskega prvenstva v Sloveniji, Črni gori in Severni Makedoniji v Ljubljani izgubila proti Madžarski s 25:29 (14:14).

LJUBLJANA - Po današnjih rokometnih tekmah zadnjega kroga drugega dela ženskega evropskega prvenstva v Sloveniji, Črni gori in Severni Makedoniji so znane vse polfinalistke. Iz ljubljanske skupine I so se med štiri uvrstile Danke in Norvežanke, iz skopske skupine II pa Francozinje in Črnogorke. Slovenke so osvojile končno osmo mesto. Polfinalna para sta Danska - Črna gora in Norveška - Francija, tekme za končno peto mesto pa Švedska - Nizozemska.

LJUBLJANA - Odbojkarji ACH Volleyja so se hitro pobrali po porazu v uvodnem krogu lige prvakov v Perugii. Na prvi domači tekmi so v Tivoliju pred več kot 4000 gledalci s 3:1 (20, 22, -21, 13) premagali nemški powervolleys Düren, s katerim so zdaj izenačeni na drugem mestu skupine E z eno zmago in porazom. Čez 14 dni v Tivoli prihaja turška ekipa Ziraat Bank Ankare.

GRONINGEN - Odbojkarji Calcit Volleyja se za letos poslavljajo od evropskih tekmovanj pod okriljem krovne zveze. V šestnajstini finala pokala Cev jih je izločila nizozemska ekipa Lycurgus Groningen, ki je sicer prepričljivo izgubila v Kamniku prejšnji teden, a na povratni tekmi prav tako zmagala s 3:0 (19, 23, 20), nato pa s 15:13 dobila še zlati niz.

LJUBLJANA - Potapljačica Alenka Artnik, motokrosist Tim Gajser, kolesar Tadej Pogačar in nekdanja judoistka Urška Žolnir Jugovar so iz rok predsednika Slovenije Boruta Pahorja prejeli državno odlikovanje, zlati red za zasluge. Vsi so s ponosom sprejeli priznanje, ki jim daje motivacijo za naprej, upokojeni judoistki pa potrditev sijajne kariere.

LJUBLJANA - Tadej Pogačar in Eugenia Bujak sta bila izbrana za najboljša kolesarja leta v Sloveniji, medtem ko je naziv najboljše gorske kolesarke prejela Monika Hrastnik. Nagrado so prejeli od Kolesarske zveze Slovenije (KZS) na slavnostni prireditvi Večer zvezd v Ljubljani.

NEAPELJ - V Neaplju izžrebali skupine za evropsko prvenstvo 2023. Slovenke bodo prvi del prvenstva igrale v Belgiji, kjer se bodo pomerile z gostiteljicami, prav tako pa tudi s Srbijo, Poljsko, Ukrajino in Madžarsko. Moška reprezentanca pa bo srebro branila v zanjo srečni Varni, njeni tekmeci bodo Bolgari, Finci, Ukrajinci, Hrvati in Španci.

TORINO - Srbski teniški zvezdnik Novak Đoković se je z zmago nad Rusom Andrejem Rubljovom že uvrstil v polfinale sklepnega turnirja teniške sezone v Milanu. Danes je bil od Rusa boljši s 6:4 in 6:1, že v prvem krogu rdeče skupine pa je v ponedeljek ugnal tudi Grka Stefanosa Cicipasa.

DOMŽALE - Enaindvajsetletni Nigerijec Abraham Nwankwo je nova okrepitev nogometašev Domžal. V Slovenijo se seli iz Turčije, kjer je tri leta nosil dres Balikesirsporja, v klubu pišejo na svoji spletni strani.

DALLAS - Slovenski košarkarski as Luka Dončić je poskrbel za novo vrhunsko predstavo v severnoameriški ligi NBA. Ljubljančan je bil s 35 točkami in z 11 skoki znova najboljši strelec Dallas Mavericks, ki so na domačem parketu premagali Los Angeles Clippers s 103:101. Dallas se je z osmo zmago, ob petih porazih, zavihtel na peto mesto lestvice zahoda.

GUADALAJARA - V mehiški Guadalajari se te dni na svetovnem prvenstvu merijo taekwondoisti. Slovenska reprezentanca z uvodom ne more biti zadovoljna, saj je Vrhničan Patrik Divković v kategoriji do 87 kg izgubil že uvodni nastop. Na prvenstvu bodo nastopili še trije Slovenci. Ivan Trajkovič bo nastopil v kategoriji nad 87 kg, Lin Kovačič v kategoriji do 74 kg in Domen Molj v kategoriji do 58 kg.

ag/ic/ad/alz/zza/am/jz/gj/ag
© STA, 2022