Vreme: Proti večeru se bo zjasnilo

Ljubljana, 16. novembra - Zvečer bo dež postopno ponehal, ponoči se bo delno zjasnilo. Po nižinah bo marsikje nastala megla ali nizka oblačnost. Jutranje temperature bodo od 2 do 8, v alpskih dolinah okoli 0 stopinj Celzija, je zapisano na spletnih straneh Agencije RS za okolje.

V četrtek bo v višjih legah deloma sončno, na Primorskem pretežno oblačno, po nižinah v notranjosti pa bo precej megle ali nizke oblačnosti. V hribovitih krajih zahodne Slovenije bo občasno rosilo. Najvišje dnevne temperature bodo od 8 do 13, na Primorskem okoli 15 stopinj Celzija.

Obeti: V petek bo oblačno, zjutraj po nižinah severovzhodne Slovenije tudi megleno. Dež bo dopoldne od zahoda znova zajel vso Slovenijo in do večera ponehal. Prehodno bo zapihal severni veter. V soboto bo suho vreme, zvečer pa se bodo od juga spet pričele pojavljati padavine. Postopno bo hladneje.

Vremenska slika: Nad severnim Sredozemljem je plitev ciklon. Hladna fronta je prešla Slovenijo. Za njo bo od zahoda k nam začel dotekati nekoliko bolj suh zrak.

Napoved za sosednje pokrajine: Zvečer bo dež ponehal, ponoči se bo zjasnilo. Jutri bo suho vreme. Več sonca bo v gorah in ob Jadranu, po nižinah pa bo marsikje oblačno ali megleno.

jkl/jkl
© STA, 2022