Pregled - šport do 12. ure

Ljubljana, 16. novembra - Pregled športnih dogodkov v Sloveniji in svetu do 12. ure.

BRDO PRI KRANJU - Slovenska nogometna reprezentanca bo v četrtek ob 17.30 po slovenskem času v Cluju igrala prijateljsko tekmo z Romunijo. Na pot bo šla danes popoldne, želja pa je nadaljevati pozitiven vtis in izkoristiti čas pred marčevskim začetkom kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2024. V nedeljo jo čaka še obračun v Stožicah s Črno goro.

LJUBLJANA - Danes je zadnji dan za oddajo kandidatur za volilno skupščino Olimpijskega komiteja Slovenije, ki bo potekala čez natančno mesec dni in bo po napovedi odhoda trenutnega prvega človeka krovne športne zveze v državi Bogdana Gabrovca izbrala novega predsednika. Volilna skupščina OKS bo 16. decembra.

LJUBLJANA - Odbojkarje ACH Volleyja danes čaka prva domača tekma lige prvakov. V drugem krogu skupine E bo gostil nemško ekipo powervolleys Düren, ki v ljubljanski Tivoli prihaja po zmagi nad Ziraat Bank Ankaro. Tekma bo pokazala, ali so želje Ljubljančanov po napredovanju v izločilne boje, za katere naj bi se borili z Nemci in Turki, realne ali ne.

LJUBLJANA - Slovensko rokometno reprezentanco danes ob 15.30 v Stožicah čaka še zadnja tekma drugega dela evropskega prvenstva za ženske v Sloveniji, Črni gori in Severni Makedoniji. Možnosti za uvrstitev v polfinale še obstajajo, a Slovenke niso odvisne same od sebe.

LJUBLJANA - Potem ko je eden od treh kandidatov za predsednika Olimpijskega komiteja Slovenije Janez Sodržnik z izjavami o nepoštenih kampanjah tekmecev in vodstva OKS v torek razburkal športno sceno, se je po Tomažu Baradi danes odzval še tretji kandidat za predsednika OKS, Franjo Bobinac, ki poziva k pošteni tekmi in s Sodržnikom deli mnenje glede očitkov o javnem lobiranju Gabrovca za enega od kandidatov, Barado.

DALLAS - Slovenski košarkarski as Luka Dončić je poskrbel za novo vrhunsko predstavo v severnoameriški ligi NBA. Ljubljančan je bil s 35 točkami in z 11 skoki znova najboljši strelec Dallas Mavericks, ki so na domačem parketu premagali Los Angeles Clippers s 103:101. Dallas se je z osmo zmago, ob petih porazih, zavihtel na peto mesto lestvice zahoda.

GUADALAJARA - V mehiški Guadalajari se te dni na svetovnem prvenstvu merijo taekwondoisti. Slovenska reprezentanca z uvodom ne more biti zadovoljna, saj je Vrhničan Patrik Divković v kategoriji do 87 kg izgubil že uvodni nastop. Na prvenstvu bodo nastopili še trije Slovenci. Ivan Trajkovič bo nastopil v kategoriji nad 87 kg, Lin Kovačič v kategoriji do 74 kg in Domen Molj v kategoriji do 58 kg.

PARIZ - Francozi, ki bodo na mundialu v Katarju branili naslov svetovnih prvakov iz Rusije 2018, so tik pred odhodom na svetovno prvenstvo doživeli nov udarec. Na zadnjem treningu pred odhodom se je poškodoval odlični napadalec Christopher Nkunku, soigralec Slovenca Kevina Kampla pri Leipzigu. Namesto njega bo v Katarju igral Randal Kolo Muani.

zza/am/ag/jz/gj/ic/alz/zza
© STA, 2022