Vreme: Oblačno

Ljubljana, 16. novembra - Danes bo oblačno, dež se bo dopoldne od zahoda razširil nad vso Slovenijo in do večera večinoma že ponehal. Manj padavin bo v severni Sloveniji, je zapisano na spletnih straneh Agencije RS za okolje.

Popoldne bo v vzhodnih krajih prehodno zapihal severovzhodni veter, na Primorskem šibka burja. Najvišje dnevne temperature bodo od 8 do 12, na Primorskem okoli 15 stopinj Celzija.

V četrtek bo v višjih legah ter sprva na Primorskem deloma sončno, po nižinah v notranjosti pa bo precej megle ali nizke oblačnosti. Čez dan se bo tudi na Primorskem oblačilo. Najvišje dnevne temperature bodo od 8 do 12, na Primorskem okoli 15 stopinj Celzija.

Obeti: V petek bo oblačno, zjutraj po nižinah severovzhodne Slovenije tudi megleno. Dež bo dopoldne od zahoda znova zajel vso Slovenijo in do večera ponehal. Zapihal bo severni veter. V soboto bo suho vreme, zvečer pa se bodo od juga spet pričele pojavljati padavine.

Vremenska slika: Nad severnim Sredozemljem nastaja plitev ciklon. Vremenska fronta, ki je dosegla severno Italijo, se bo danes počasi pomikala prek Slovenije.

Napoved za sosednje pokrajine: Danes se bo dež od zahoda razširil nad vse sosednje pokrajine. Več padavin bo v krajih južno od nas. Popoldne bo dež v Furlaniji Julijski krajini in v Istri že ponehal. V četrtek bo suho vreme. Več sonca bo v gorah in ob Jadranu, po nižinah pa bo marsikje oblačno ali megleno.

snk/snk
© STA, 2022