Bobnarjeva po prestani interpelaciji ostaja ministrica za notranje zadeve

Ljubljana, 14. novembra - Ministrica za notranje zadeve Tatjana Bobnar je danes v DZ uspešno prestala interpelacijo, ki jo je proti njej vložila stranka SDS. Za interpelacijo je glasovalo 24 poslancev, 50 jih je bilo proti. Da bi interpelacija uspela, bi jo moralo podpreti 46 poslancev, tako pa Bobnarjeva ostaja ministrica.

Ljubljana, DZ.
Nadaljevanje izredne seje DZ, na kateri so obravnavali interpelacijo o delu in odgovornosti ministrice za notranje zadeve Tatjane Bobnar.
Foto: Daniel Novakovič/STA

Interpelacijo so podprli vsi prisotni poslanci stranke SDS in večina prisotnih poslancev NSi. Ministrico so medtem pri njenem delu podprli vsi prisotni poslanci koalicije in poslanec italijanske narodne skupnosti Felice Žiža.

Razprava o interpelaciji notranje ministrice je v DZ potekala skoraj 13 ur. V opoziciji so ministrici med drugim očitali ustvarjanje prepustne meje, ukinitev avtocestne policije in pritiske na policijo v aferi Fotopub, poslanci koalicije pa so po drugi strani poudarjali, da je interpelacija neutemeljena in polna laži.

vte/jes/jes
© STA, 2022