Vreme: Oblačno

Ljubljana, 13. novembra - Zvečer in ponoči bo oblačno, predvsem v zahodni, južni in osrednji Sloveniji bodo možne občasne krajevne padavine. Jutranje temperature bodo od 2 do 7, na Primorskem okoli 10 stopinj Celzija, je zapisano na spletnih straneh Agencije RS za okolje.

V ponedeljek bo pretežno oblačno, več sončnih obdobij bo na vzhodu. Predvsem v zahodni Sloveniji so možne občasne krajevne padavine, zvečer pa je občasen dež možen tudi v vzhodni Sloveniji. Najvišje dnevne temperature bodo od 6 do 11, na Primorskem do 15 stopinj Celzija.

Obeti: V torek bo na vzhodu delno jasno, drugod pretežno oblačno. V hribovitem svetu zahodne Slovenije bo rahlo deževalo. Zapihal bo jugozahodni veter. V sredo bo oblačno, popoldne se bo dež okrepil in razširil na večji del Slovenije.

Vremenska slika: Nad srednjo in vzhodno Evropo je območje visokega zračnega tlaka. Višinsko jedro hladnega in vlažnega zraka se južno od nas pomika od vzhoda proti zahodu.

Napoved za sosednje pokrajine: Ponoči bo v krajih vzhodno od nas nastala megla ali nizka oblačnost. Drugod bo oblačno z občasnimi krajevnimi padavinami, nad morjem lahko nastane tudi kakšna nevihta. Ob severnem Jadranu bo pihala zmerna burja. V ponedeljek bo oblačno, predvsem v krajih južno in zahodno od nas bodo občasne krajevne padavine.

ej/ej
© STA, 2022