Pregled - šport do 12. ure

Ljubljana, 12. novembra - Pregled športnih dogodkov v Sloveniji in svetu do 12. ure.

BOSTON - Košarkarji Bostona so ponoči v severnoameriški košarkarski ligi NBA nadigrali Denver, za katerega je slovenski reprezentant Vlatko Čančar odigral dve minuti, s 131:112 in potrdili drugo mesto na vzhodu. Boston je dosegel že peto zaporedno zmago, najučinkovitejša na igrišču pa sta bila spet zvezdnika Jayson Tatum s 34 in Jaylen Brown s 25 točkami. Na nasprotni strani je bil spet najboljši Srb Nikola Jokić z 29 koši, ki pa ni imel dovolj razpoloženih soigralcev, da bi ekipo popeljal do zmage. Presenetili pa so San Antonio Spurs, ki so s 111:93 ugnali vodilno ekipo lige Milwaukee Bucks. Zmage so vpisala še moštva Orlando Magic, New York Knicks, Oklahoma City Thunder, Memphis Grizzlies, Golden State Warriors in Sacramento Kings.

KRANJ - Vaterpolisti kranjskega Triglava so v prvem krogu pokala Challenge v skupini D v domačem bazenu premagali danski Kastrup s 13:9. Kar pet golov je dosegel Aljaž Troppan. V napetem obračunu so si slovenski prvaki zmago priigrali šele v zadnjem delu. Nichlas Slott Hassel je v zadnji četrtini namreč izenačil na 9:9, šele nato pa so varovanci Krištofa Štromajerja tekmo obrnili sebi v prid. Do konca so zadeli Jan Justin, Troppan, Matija Čanč in Jaša Lah. Danes ob 20.15 bo Triglav igral z nemškim Ludwigsburgom 08, ki je na prvi tekmi tesno z 10:11 izgubil z grškim Apollon Smyrnisom.

LJUBLJANA - Organizatorji boksarske prireditve prihodnjo soboto v Rotherhamu še vedno oglašujejo dvoboj Eme Kozin, a je že jasno, da Slovenka tam ne bo boksala. Njen nastop je odpovedal trener in menedžer Rudolf Pavlin, poroča današnje Delo. Zapletlo se je zaradi tekmice, ki so jo prireditelji izbrali za Kozinovo. To naj bi bila Nemka Naomi Vivien Mannes, ki pa jo je Pavlin zavrnil, ker je ta preslabo pripravljena. Pavlin je za primerne tekmice označil Švedinjo Mario Lindberg in Urugvajko Chris Namus, s katerima je Kozinova že boksala, pa tudi Nemko Jessico Schadko. Prepričan je, da bo Kozinova novo priložnost dobila še letos.

WASHINGTON - Hokejisti Washington Capitals so v severnoameriški ligi NHL na domačem ledu premagali Tampa Bay Lightning s 5:1. Na preostalih današnjih tekmah so slavile gostujoče ekipe. Pittsburgh Penguins so bili s 4:2 boljši od Toronto Maple Leafs, San Jose Sharks so s 5:4 premagali Dallas Stars, Minnesota Wild pa je z 1:0 slavila proti Seattle Kraken.

nem/ag/ag
© STA, 2022