Pregled - lokalne volitve 2022 do 15. ure

Ljubljana, 12. novembra - Pregled dogodkov, povezanih z lokalnimi volitvami, do 15. ure.

MURSKA SOBOTA - Pomurski lokalni odbor Levice je danes v Murski Soboti predstavil kandidatne liste za svete Mestne občine Murska Sobota, Beltincev, Moravskih Toplic, Lendave in Ljutomera. Kandidatke in kandidati so na kratko spregovorili o konkretnih problemih in predlaganih rešitvah ter perspektivi lokalnih skupnosti solidarne prihodnosti. Podporo in zaupanje pomurskim kandidatnim listam na letošnjih lokalnih volitvah je izrazila ministrica za kulturo Asta Vrečko, so sporočili iz pomurskega lokalnega odbora Levice.

MARIBOR - Neznanci so ponoči Listi za pravičen razvoj mestnih četrti in krajevnih skupnosti s Trga svobode v Mariboru odtujili stojnico, na kateri so zbirali podpise proti sprejetju občinskega prostorskega načrta. Občina jim je zagotovila nadomestno stojnico, a v listi nasprotujejo njeni lokaciji ob boku stojnice Liste Franca Kanglerja. Kot je za STA povedala kandidatka liste za mariborsko županjo Lidija Divjak Mirnik, od občine zahtevajo, da jim za stojnico zagotovijo prvotno lokacijo.

CELJE - Socialni demokrati so v petek v Celju organizirali tematski dogodek o prihodnosti mladih v Celju. Sodelujoči so ugotavljali, da je treba v mestu spodbuditi zaposlitvene in bivanjske možnosti, da je treba zagotoviti več sredstev za izvajanje programov za mlade in nuditi oporo vsebinskim projektom ter da so organizacije, ki nudijo mentorstvo in aktivirajo mlade, ključne za razvoj in aktivacijo mladih. Gostje so izrazili tudi željo po višji vključenosti občine pri reševanju izzivov mladih. Kandidat SD za župana Mestne občine Celje Primož Brvar je ob tem dejal, da bo le tako Celje postalo močno gospodarsko, kulturno in visokošolsko središče, kar bo generiralo utrip mesta in tudi dvignilo kakovost življenja za vse občane, so sporočili iz SD Celje.

uk/uk
© STA, 2022