Tropska nevihta Nicole divjala po Floridi

Miami, 11. novembra - Orkan najnižje, prve kategorije Nicole, ki je včeraj zjutraj udaril ob obalo jugovzhodne Floride, je hitro oslabel v tropsko nevihto, ki pa je kljub temu prinesla obilno deževje ter močan veter s hitrostjo več kot 100 kilometrov na uro.

ZDA, Miami.
Orkan najšibkejše prve kategorije Nicole, ki je udaril ob obalo jugovzhodne Floride, se je hitro znižal v tropsko neurje, kar pa ne pomeni, da ni zalival z obilnim dežjem, veter pa je bil še vedno močan s hitrostjo nekaj več kot 100 kilometrov na uro.
Foto: dpa/STA

Doslej so potrdili dve smrtni žrtvi neurja. Umrla sta moški in ženska pri Orlandu, ki ju je ubila elektrika, potem ko je veter v njuni bližini porušil daljnovod. V zvezni državi je sicer zaradi vetra in dežja brez elektrike ostalo okoli 300.000 odjemalcev.

Nicole je na jugovzhodni obali Floride tudi porušila nekaj pomolov in odnesla nekaj razkošnih hiš tik ob obali, več pa je ogroženih.

Nevihta sodeč po prvih pregledih ni prizadejala večje škode Nasini novi raketi Artemis, ki naj bi predvidoma 16. novembra iz vesoljskega središča Kennedy na Floridi poletela proti Luni.

msc/rp/jav/msc
© STA, 2022