Pregled - šport do 12. ure

Ljubljana, 9. novembra - Pregled športnih dogodkov v Sloveniji in svetu do 12. ure.

SARAJEVO - Slovenska ženska reprezentanca v odbojki sede se je uvrstila v polfinale svetovnega prvenstva v Sarajevu. Ekipa selektorja Simona Božiča je v četrtfinalu s 3:0 v nizih premagala Ruando.

PERUGIA - Odbojkarji ACH Volleyja danes začenjajo nastope v ligi prvakov. Prvo tekmo bodo igrali v gosteh, njihov tekmec pa bo prvi favorit skupine, italijanska Perugia. Poraz zvezdniške ekipe, v kateri igra tudi najkoristnejši igralec svetovnega prvenstva, Simone Giannelli, bi pomenil senzacijo, a Ljubljančani se na napovedi ne ozirajo. Njihov trener Radovan Gačič napoveduje sproščeno igro, tekmecem priznava status velikega favorita, a upa, da se bo njegova ekipa z njimi čim bolj kosala.

LOS ANGELES - Hokejisti Los Angeles Kings so v severnoameriški ligi NHL tokrat v domači dvorani crypto.com Arena tokrat gostili Minnesoto Wild. Tekma je minila brez zadetkov v uvodnih dveh tretjinah, v zadnji pa je gol za zmago po podajah Anžeta Kopitarja in Drewa Doughtyja dosegel Gabriel Vilardi. Domači vratar Jonathan Quick je za osmo zmago kraljev v sezoni zbral 21 obramb.

MOSKVA - Ameriška košarkarska zvezdnica Brittney Griner, ki so jo v Himkiju v Rusiji zaradi tihotapljenja mamil - Rusija ne dovoljuje uporabe medicinske marihuane - obsodili na devet let zapora, bo kazen v Rusiji prestajala v kazenski koloniji, sta danes potrdila njena pravna zastopnika.

LJUBLJANA - Družba United Media, ki izdaja program Sportklub, pritrjuje stališču luksemburškega regulatorja, da mora biti nacionalni seznam športnih prenosov notificiran pri Evropski komisiji in objavljen v uradnem listu EU, preden jo zavezuje. Slovenske organe še naprej pozivajo, naj obravnavajo že večkrat vložene pritožbe v zvezi s, kot pravijo, koordiniranim zavračanjem sodelovanja večjih slovenskih telekomunikacijskih operaterjev z United Media. Na ministrstvu za kulturo medtem pri odločitvi za sprejem seznama brez predhodne notifikacije izpostavljajo časovni vidik.

zza/jes/bg/am/ic/ag/zza
© STA, 2022