Osrednjo Italijo stresel močan potres

Rimini, 9. novembra - Osrednjo Italijo je malo po sedmi uri stresel močan potres z magnitudo 5,6, je na spletni strani objavil Evropski mediteranski seizmološki center.

Italija, Rimini.
Osrednjo Italijo je malo po sedmi uri stresel močan potres z magnitudo 5,7. Tresenje tal so čutili tudi v sosednjih državah, vključno s Hrvaško in Slovenijo. Središče potresa je bilo v morju, 64 kilometrov vzhodno od Riminija, na globini 10 kilometrov.
Zemljevid epicentra potresa.
Foto: Evropsko-mediteranski seizmološki center (EMSC)/Twitter

Središče je bilo v morju, 64 kilometrov vzhodno od Riminija, na globini deset kilometrov. Italijanski inštitut za geofiziko poroča o najmanj 20 popotresnih sunkih.

Glede na pričevanja na spletni strani seizmološkega centra so potres čutili v večjem delu Italije, tako v Rimu kot na severu države. Najmočneje so se tla tresla v deželi Marke.

Ljudje so se v paniki marsikje zatekli na ulice, o škodi pa zaenkrat ni poročil. Šole ponekod ostajajo zaprte, železniški promet pa ustavljen.

Potres so čutili tudi številni prebivalci zahodne in osrednje Slovenije, pri čemer intenziteta ni presegla četrte stopnje.

O tresenju tal poročajo tudi iz avstrijske Koroške, Hrvaške in Bosne in Hercegovine.

spo/mo/rpe/spo
© STA, 2022