Pregled dogodkov, povezanih s predsedniškimi volitvami

Ljubljana, 8. novembra - Pregled dogodkov, povezanih s predsedniškimi volitvami v Sloveniji v torek, 8. novembra.

LJUBLJANA - Pred drugim krogom predsedniških volitev se je začelo predčasno glasovanje, ki bo do četrtka vsak dan med 7. in 19. uro. Volivci, ki se glasovanja v nedeljo ne bodo mogli udeležiti, bodo tako lahko svoj glas za enega od predsedniških kandidatov, ki jima je uspel preboj v drugi krog, oddali v naslednjih dneh.

LJUBLJANA - Predsedniška kandidata Nataša Pirc Musar in Anže Logar imata nekoliko različne poglede na soočanje države z različnimi krizami, sta bila pa oba kritična do nekaterih ukrepov, sprejetih v epidemiji covida-19. Več je treba narediti tudi v boju z draginjo in revščino, menita. Strinjata se, da potrebujemo korenito pokojninsko in zdravstveno reformo.

LJUBLJANA - Predsedniška kandidata Nataša Pirc Musar in Anže Logar sta stališča soočila tudi na dogodku Kluba slovenskih podjetnikov SBC, ki ga vodi Joc Pečečnik. Podjetniki so izrazili pričakovanja glede stabilnega gospodarskega in davčnega okolja. Kandidata menita, da lahko predsednik republike k temu pripomore s posveti v predsedniški palači ter vzpodbujanjem dialoga med zakonodajno in izvršilno vejo oblasti. Oba sta izpostavila tudi pomen gospodarske diplomacije, ki naj pomaga odpirati vrata tam, kjer podjetniki vidijo poslovne priložnosti.

mkm/mkm
© STA, 2022