Vreme: Delno jasno

Ljubljana, 8. novembra - Zvečer bo še delno jasno, pihal bo jugozahodnik. Ponoči se bo oblačnost od zahoda povečala. Zjutraj bo na severovzhodu nastalo nekaj megle. Najnižje jutranje temperature bodo na severu od 1 do 6, drugod od 6 do 11 stopinj Celzija, je zapisano na spletnih straneh Agencije RS za okolje.

Jutri bo na zahodu in v osrednjih krajih pretežno oblačno, več jasnine bo na severu in vzhodu Slovenije. V hribovitih krajih na zahodu bo občasno rahlo deževalo. Pihal bo jugozahodnik. Najvišje dnevne temperature bodo od 13 do 20 stopinj Celzija.

Obeti: V četrtek dopoldne bo dež od severozahoda zajel vso Slovenijo in zvečer večinoma ponehal. Zapihal bo severnik, na Primorskem burja, hladneje bo. V petek bo suho, več sonca bo na Primorskem.

Vremenska slika: Nad Atlantikom in Skandinavijo je območje nizkega zračnega tlaka z vremenskimi frontami. Naši kraji so v območju visokega zračnega tlaka. Od zahoda doteka v višinah nekoliko toplejši in sprva še suh zrak.

Napoved za sosednje pokrajine: Ponoči se bo v krajih zahodno in južno od nas pooblačilo, več jasnine bo proti vzhodu, kjer bo zjutraj nastalo nekaj megle. Jutri bo v krajih severno in vzhodno od nas še precej sončno, drugod bo prevladovalo oblačno vreme. V Kvarnerju bo zapihal šibak do zmeren jugo.

jkl/jkl
© STA, 2022