Italija ladji Rise Above dovolila izkrcanje 89 migrantov

Rim, 8. novembra - Ladja Rise Above nemške organizacije Mission Lifeline z 89 migranti na krovu je vplula v pristanišče mesta Reggio Calabria, so danes sporočile Italijanske oblasti. Ker so pri reševanju migrantov sodelovale tudi enote italijanske obalne straže, so se v pristanišču lahko izkrcali vsi ljudje na krovu ladje.

Italija, Catania.
Ladje več nevladnih organizacij, na krovu katerih je nekaj sto migrantov, kljub odločitvi italijanskih oblasti, da izkrcanje dovolijo le mladoletnim in bolnim, vztrajajo pred pristaniščem Catania na Siciliji.
Foto: Ansa/STA
Arhiv Ansa/STA

Ladje več nevladnih organizacij medtem še vedno vztrajajo pred pristaniščem Catania na Siciliji, čeprav je italijanska vlada v petek izdala odlok s katerim se z ladij lahko izkrcajo le ženske, otroci in posebej ranljive osebe.

Ladji Humanity 1 so oblasti prepovedale izkrcanje zadnjih 35 od skoraj 180 migrantov na krovu. Grozi pa ji tudi globa v višini 50.000 evrov, če ne bo takoj zapustila pristanišča v Catanii. V pristanišču medtem ostaja zasidrana tudi ladja Geo Barents, na krovu katere je 215 ljudi.

rpe/mc/rpe
© STA, 2022