Fajon s posebnim odposlancem Južne Koreje o možnostih krepitve sodelovanja

Ljubljana, 7. novembra - Zunanja ministrica Tanja Fajon se je danes v Ljubljani srečala s posebnim odposlancem predsednika Južne Koreje Parkom Byeong-seugom, s katerim se je pogovarjala o možnostih krepitve dvostranskega sodelovanja med državama. Poleg tega je beseda tekla tudi o sodelovanju v okviru mednarodnih organizacij in varnostnih razmerah v regijah obeh držav.

Ljubljana, MZZ.
Ministrica za zunanje zadeve Tanja Fajon je sprejela posebnega odposlanca predsednika Republike Koreje Parka Byeong-seuga, skupaj s predstavniki korejskih podjetij.
Foto: Bor Slana/STA

Fajon je na srečanju poudarila, da bosta državi 18. novembra letos obeležili 30. obletnico vzpostavitve diplomatskih odnosov in posebnemu odposlancu predstavila pomen medsebojnih investicij. Pri tem je posebej izpostavila Luko Koper, avtomobilsko, strojno in kovinsko industrijo, kot tudi področje turizma, logistike ter umetne inteligence.

Park je Fajon predal pismo južnokorejskega predsednika in ji predstavil kandidaturo Južne Koreje za svetovni sejem Expo 2030 v Busanu.

msc/akt/msc
© STA, 2022