Pregled - šport do 12. ure

Ljubljana, 7. novembra - Pregled športnih dogodkov v Sloveniji in svetu do 12. ure.

NYON - Na sedežu Evropske nogometne zveze Uefe v Nyonu bodo danes izžrebali pare izločilnih bojev v klubskih tekmovanjih na stari celini. V treh tekmovanjih, ligi prvakov ter evropski in konferenčni ligi, bo ples kroglic določil tekmece sedmim slovenskim igralcem in enemu trenerju. Žreb lige prvakov bo na vrsti ob 12. uri, evropske lige ob 13., konferenčne lige pa ob 14.

CELJE - Pred slovensko žensko rokometno reprezentanco je odločilna tekma za preboj v drugi del tekmovanja na evropskem prvenstvu v Sloveniji, Severni Makedoniji in Črni gori. Po zmagi nad Dansko in porazu proti Švedski jo v torek ob 18. uri v celjskem Zlatorogu čaka obračun z nepredvidljivo Srbijo.

LJUBLJANA - Močno oslabljeno slovensko košarkarsko reprezentanco čaka prva akcija po razočaranju in porazu v četrtfinalu evropskega prvenstva. Z zgolj dvema igralcema, ki sta nastopila septembra v Nemčiji - Edom Murićem in Žigo Samarjem -, se bo zoperstavila Izraelu in Nemčiji v kvalifikacijah za SP 2023. Slovenija bo v petek, 11. novembra, v Tel Avivu igrala ob 13. uri, z Nemčijo pa se bo pomerila v ponedeljek, 14. novembra, ob 18. uri v koprski Bonifiki.

DOHA - Brazilski reprezentant Philippe Coutinho bo zaradi poškodbe stegenske mišice izpustil prihajajoče svetovno prvenstvo v nogometu v Katarju. Coutinho se je poškodoval na treningu Aston Ville. Po napovedih nogometnega prvoligaša iz Birminghama bo brazilski nogometaš odsoten od sedem do deset tednov, zaradi česar ne bo igral na mundialu, ki se bo začel 20. novembra.

LJUBLJANA - Mladi španski teniški igralec Carlos Alcaraz ostaja številka 1 na svetu. Na prvem mestu lestvice ima 1000 točk naskoka pred rojakom Rafaelom Nadalom. Nova številka 3 je glede na minuli teden postal Grk Stefanos Cicipas. Srbski zvezdnik Novak Đoković, ki ga je v finalu Pariza senzacionalno premagal Danec Holger Rune, je zdrsnil na osmo mesto. Rune pa je napredoval za osem mest in se prvič v karieri prebil med top 10 na svetu.

DALLAS - Zmagovitega niza najboljše teniške igralke na svetu, Ige Swiatek je konec. Poljakinja je na sklepnem dejanju sezone WTA v Fort Worthu v polfinalu presenetljivo izgubila proti Arini Sabalenka. Belorusinja je bila boljša s 6:2, 2:6 in 6:1 in se bo za zmago na finalu sezone pomerila s Francozinjo Caroline Garcia.

NEW YORK - Hokejisti Detroit Red Wings so dosegli sedmo zmago v sezoni, ko so na gostovanju v Madison Square Gardnu po podaljšku s 3:2 premagali New York Rangers. Junak večera za goste je bil Dominik Kubalik, ki je dosegel odločilni zadetek po 2:43 minute podaljšane igre. Slovenski zvezdnik Anže Kopitar bo s kralji spet na led stopil v sredo, ko bo v Los Angelesu s soigralci gostil moštvo Minnesota Wild.

TORONTO - Slovenski košarkar Goran Dragić, ki v novi sezoni severnoameriške lige NBA nosi dres Chicago Bulls, je s soigralci gostoval v Kanadi pri svojem nekdanjem klubu, Toronto Raptors. Slednji so v dvorani Scotiabank Arena zmagali s 113:104, čeprav je Dragić s 16 točkami v 21 minutah na parketu izenačil svoj strelski rekord sezone.

zza/ad/am/zzb/alz/zza
© STA, 2022