Pregled - šport, 4. 11. (petek)

Ljubljana, 4. novembra - Pregled športnih dogodkov v Sloveniji in svetu v petek, 4. novembra.

CELJE - Slovenske rokometašice so se na uvodni tekmi domačega evropskega prvenstva prikazale v najlepši možni luči. Po srditem boju za vsak košček igrišča so v mestu grofov na kolena položile Danke, ki so jih mnogi rokometni strokovnjaki pred začetkom letošnjega turnirja stare celine uvrščali v najožji krog favoritinj za kolajne. Izid je bil 28:26. Slovenske rokometašice po dnevu premora v nedeljo čaka obračun s Švedinjami, v torek pa še s Srbkinjami. Obe tekmi se bosta pričeli ob 18. uri.

NOVA GORICA - Najboljši slovenski namiznoteniški igralec Darko Jorgić se je na turnirju serije WTT Contender v Novi Gorici uvrstil v četrtfinale med posamezniki. V drugem krogu oziroma osmini finala je bil s 3:1 boljši od Hrvata Tomislava Pucarja. Deseti igralec s svetovne lestvice se je danes uvrstil tudi v polfinale med dvojicami.

KOPER - Nogometaši Kopra in Domžal so se v 16. krogu Prve lige Telemach razšli z neodločenim izidom 1:1 (1:1).

LJUBLJANA - Hokejisti SŽ Olimpije so v tekmi 17. kroga lige ICEHL premagali ekipo Pioneers Vorarlberg s 6:2.

BARCELONA - Košarkarji Barcelone so v šestem krogu poskrbeli, da v evroligi ni več neporaženih ekip. Pred domačimi gledalci so premagali Fenerbahče z 81:80. Odmevno zmago so zabeležili tudi igralci Valencie, ki so v Pireju premagali Olympiacos s 83:82. Mike Tobey je v dresu Barcelone, ki je zabeležila četrto zmago, v 30 minutah dosegel 13 točk in sedem skokov, Klemen Prepelič pa je za Valencio (3-3) igral 26 minuti in ob metu iz igre 2:8 (trojke 1:6) zbral pet točk in šest podaj.

WISLA - Smučarji skakalci so v poljski Wisli opravili kvalifikacije za uvodne preizkušnje nove sezone svetovnega pokala konec tedna. Na sobotno tekmo se je uvrstilo vseh šest Slovencev, najboljši je bil Anže Lanišek s 13. mestom. Že popoldne so kvalifikacije opravile tudi skakalke. Vse Slovenke so se uvrstile na sobotno tekmo, posebej se je izkazala Ema Klinec, ki je bila najboljša v kvalifikacijski seriji s 128,5 metra.

OKLAHOMA CITY - Slovenski košarkar Vlatko Čančar ni dobil priložnosti za igro ob gostovanju Denver Nuggets pri Oklahoma City Thunder v severnoameriški ligi NBA. Denver je sicer zmagal s 122:110.

CHICAGO - Hokejisti Los Angeles Kings so v severnoameriški ligi NHL na gostovanju pri Chicago Blackhawks po podaljšku izgubili z 1:2.

zzb/tb/ad/nem/lr/tb
© STA, 2022