Pregled - šport do 12. ure

Ljubljana, 4. novembra - Pregled športnih dogodkov v Sloveniji in svetu do 12. ure.

NOVA GORICA - Najboljši slovenski namiznoteniški igralec Darko Jorgić se je na turnirju serije WTT Contender v Novi Gorici že uvrstil v polfinale dvojic. Skupaj s svojim klubskim soigralcem, Čehom Tomašem Polanskim, sta v četrtfinalu s 3:2 premagala Romuna Ovidiuja Ionescuja in Španca Alvara Roblesa. V polfinalu se bosta merila z Japoncema Mizukijem Oikawo in Yoto Tanako.Jorgića ob 17.40 čaka še obračun osmine finala v posamični konkurenci, meril se bo s Hrvatom Tomislavom Pucarjem. Še prej pa dvoboj četrtfinala čaka slovensko mešano dvojico Deni Kožul/Katarina Stražar, pomerila se bosta z indijskima igralcema Sathijanom Gnanasekaranom in Maniko Batra.

CHICAGO - Hokejisti Los Angeles Kings so v severnoameriški ligi NHL na gostovanju pri Chicago Blackhawks po podaljšku izgubili z 1:2.Slovenski zvezdnik Anže Kopitar je tokrat ostal brez gola ali podaje v slabih 20 minutah na ledu. So pa domačini povedli v 33. minuti prek Jasona Dickinsona, izenačil je Blake Lizotte štiri minute pozneje, odločilni zadetek pa je prispeval Jonathan Toews v drugi minuti podaljška.

OKLAHOMA CITY - Slovenski košarkar Vlatko Čančar ni dobil priložnosti za igro ob gostovanju Denver Nuggets pri Oklahoma City Thunder v severnoameriški ligi NBA. Denver je sicer zmagal s 122:110.Čančar je bil eden od dveh košarkarjev v ekipi Denverja, ki ni dobil priložnosti za igro. Najboljša strelca ekipe sta bila Aaron Gordon s 27 in Jamal Murray s 24 točkami.Svoj delež je spet prispeval srbski center Nikola Jokić, ki je dosegel trojni dvojček s 15 točkami, 14 asistencami in 13 skoki.

DALLAS - Poljska teniška igralka Iga Swiatek se je po dveh krogih zaključnega turnirja WTA v Fort Worthu že uvrstila v polfinale. V drugem krogu predtekmovalne skupine Tracy Austin je s 6:3 in 6:2 premagala Caroline Garcia. Francozinja je kljub porazu zadržala možnosti za napredovanje, za katero se bo borila z Rusinjo Darjo Kasatkino.Slednja je iz boja za uvrstitev med najboljše štiri izločila Američanko Coco Gauff, ugnala jo je s 7:6 in 6:3.

LONDON - Angleška nogometna reprezentanca se tik pred začetkom svetovnega prvenstva v Katarju sooča s kar precej zdravstvenimi težavami. Nazadnje je brez mundiala ostal levi bočni branilec Chelseaja Ben Chilwell, ki bo zaradi poškodbe mišice, to je staknil na sredini tekmi lige prvakov proti zagrebškemu Dinamu, moral počivati tri mesece. Chilwell, ki je doslej zbral 17 nastopov za Anglijo, je bil lani del ekipe, ki je prišla do finala evropskega prvenstva, ni pa odigral nobene tekme. SP bo sicer med 20. novembrom in 18. decembrom, Anglija pa se bo v skupini B merila z Iranom, ZDA in Walesom.

LOZANA - Šahovski svetovni prvak, 31-letni Norvežan Magnus Carlsen, je tudi uradno, pisno, potrdil, da se odpoveduje pravici sodelovanja v dvoboju, v katerem bi prihodnje leto branil naslov prvaka proti izzivalcu, Rusu Janu Nepomnjaščiju. Carlsen je nedavno izjavil, da ga takšni dolgi boji ne motivirajo več. Mednarodna šahovska zveza Fide je reagirala in uradni poziv poslala drugemu igralcu s svetovnega ratinga, Kitajcu Ding Lirenu, da se z Rusom bori za naslov svetovnega prvaka.

ic/lr/ic
© STA, 2022