V Ljubljani v prihodnjih dneh spet Evropski simpozij hrane

Ljubljana, 3. novembra - Ljubljana bo od sobote do ponedeljka že tretjič gostila Evropski simpozij hrane oz. European Food Summit, ki je prvič potekal leta 2019. Slovenska kuharska mojstrica Ana Roš je na današnji novinarski konferenci poudarila, da simpozij Slovenijo postavlja na gastronomski zemljevid, kamor si želi biti umeščena in kamor tudi sodi.

Ljubljana, Eurostars uHotel.
Novinarska konferenca pred Evropskim simpozijem hrane (5. november).
Foto: Božidar Kolar/STA

Ljubljana, Eurostars uHotel.
Novinarska konferenca pred Evropskim simpozijem hrane (5. november).
Foto: Božidar Kolar/STA

Ljubljana, Eurostars uHotel.
Novinarska konferenca pred Evropskim simpozijem hrane (5. november).
Foto: Božidar Kolar/STA

Ljubljana, Eurostars uHotel.
Novinarska konferenca pred Evropskim simpozijem hrane (5. november).
Vodja sektorja za raziskave, razvoj, inovacije in evropske projekte na STO Barbara Zmrzlikar.
Foto: Božidar Kolar/STA

Ljubljana, Eurostars uHotel.
Novinarska konferenca pred Evropskim simpozijem hrane (5. november).
Organizator dogodka in član strokovnega sveta EFS Martin Jezeršek.
Foto: Božidar Kolar/STA

Ljubljana, Eurostars uHotel.
Novinarska konferenca pred Evropskim simpozijem hrane (5. november).
Organizator dogodka in član strokovnega sveta EFS Martin Jezeršek.
Foto: Božidar Kolar/STA

Ljubljana, Eurostars uHotel.
Novinarska konferenca pred Evropskim simpozijem hrane (5. november).
Kurator in član strokovnega sveta EFS Andrea Petrini.
Foto: Božidar Kolar/STA

Ljubljana, Eurostars uHotel.
Novinarska konferenca pred Evropskim simpozijem hrane (5. november).
Kurator in član strokovnega sveta EFS Andrea Petrini.
Foto: Božidar Kolar/STA

Ljubljana, Eurostars uHotel.
Novinarska konferenca pred Evropskim simpozijem hrane (5. november).
Moderatorka simpozija Kaja Sajovic.
Foto: Božidar Kolar/STA

Ljubljana, Eurostars uHotel.
Novinarska konferenca pred Evropskim simpozijem hrane (5. november).
Moderatorka simpozija Kaja Sajovic.
Foto: Božidar Kolar/STA

Ljubljana, Eurostars uHotel.
Novinarska konferenca pred Evropskim simpozijem hrane (5. november).
Kuharska mojstrica in soustanoviteljica EFS Ana Roš.
Foto: Božidar Kolar/STA

Ljubljana, Eurostars uHotel.
Novinarska konferenca pred Evropskim simpozijem hrane (5. november).
Kuharska mojstrica in soustanoviteljica EFS Ana Roš.
Foto: Božidar Kolar/STA

Ljubljana, Eurostars uHotel.
Novinarska konferenca pred Evropskim simpozijem hrane (5. november).
Kuharska mojstrica in soustanoviteljica EFS Ana Roš.
Foto: Božidar Kolar/STA

Ljubljana, Eurostars uHotel.
Novinarska konferenca pred Evropskim simpozijem hrane (5. november).
Kuharska mojstrica in soustanoviteljica EFS Ana Roš.
Foto: Božidar Kolar/STA

Letošnji simpozij se osredotoča predvsem na pomen trajnostnega odnosa do hrane, ki celostno vpliva na posameznika, okolje in skupnost, ter na pomen oblikovanja odgovornejših navad, s katerimi v ospredje prihaja bolj zavestno in premišljeno ravnanje s hrano, so poudarili organizatorji.

Na dogodku bo predstavljen tudi manifest Prehrana zdravega razuma, katerega cilj je izboljšati odnos družbe do prehrane in prehranskih sistemov in spregovoriti o najrazličnejših popularnih dietah.

mde/jes
© STA, 2022