Vreme: Delno jasno

Ljubljana, 2. novembra - Danes bo dopoldne delno jasno, popoldne pa zmerno do pretežno oblačno. Najvišje dnevne temperature bodo od 16 do 19, na Primorskem do 21 stopinj Celzija, je zapisano na spletnih straneh Agencije RS za okolje.

Ponoči bo oblačno, občasno bo deževalo. Najnižje jutranje temperature bodo od 8 do 13 stopinj Celzija.

V četrtek bo pretežno oblačno, predvsem v zahodnih in osrednjih krajih bo občasno še deževalo. Najvišje dnevne temperature bodo od 14 do 17, na Primorskem do 20 stopinj Celzija.

Obeti: V petek bo oblačno in deževno, pihal bo jugozahodnik, ob morju jugo. Postopno bo hladneje. V soboto bo oblačno, na zahodu bo večinoma suho, drugod bo občasno še deževalo. Na Primorskem bo pihala zmerna burja.

Vremenska slika: Območje visokega zračnega tlaka nad srednjo Evropo slabi, nad severozahodno Evropo se poglablja ciklonsko območje. Z jugozahodnikom k nam priteka nekoliko manj topel in postopno bolj vlažen zrak.

Napoved za sosednje pokrajine: Danes bo delno jasno, popoldne pa spremenljivo do pretežno oblačno. Predvsem v Alpah in v krajih zahodno od nas bodo občasno krajevne padavine. V četrtek bo pretežno oblačno, pojavljale se bodo krajevne padavine.

Biovreme: Danes bodo vremensko občutljivi imeli značilne vremensko pogojene težave. V četrtek se pričakuje zmerna obremenitev zaradi vremena, ki se bo kazala s povečanim notranjim nemirom, razdražljivostjo, z manjšimi motnjami v spanju in utrujenostjo.

snk/snk
© STA, 2022