Pregled - referendumi 2022 do 15. ure

Ljubljana, 27. oktobra - Pregled dogodkov, povezanih z referendumi o zakonih o vladi, dolgotrajni oskrbi in RTVS, do 15. ure.

LJUBLJANA - Začela se je uradna kampanja pred referendumi o treh zakonih, in sicer o Radioteleviziji Slovenija (RTVS), o vladi in o dolgotrajni oskrbi. V enomesečni kampanji, ki se bo zaključila v petek, 25. novembra, bodo zagovorniki in nasprotniki zakonov nagovarjali volivce. Kdo vse bo uradno organizator kampanje, bo znano prihodnji teden.

LJUBLJANA - V SDS ob začetku referendumske kampanje poudarjajo, da pričakujejo predvsem vsebinsko razpravo o zakonih o vladi, RTVS in dolgotrajni oskrbi. Prepričani so namreč, da je pri sprejemanju zakonov umanjkala javna razprava, volivci pa da ne morejo vedeti o čem odločajo, če nimajo podatkov. Kot organizatorji se bodo v kampanjo vključili tudi sami.

LJUBLJANA - V SD ob začetku referendumske kampanje o zakonu o RTVS, o vladi in o dolgotrajni oskrbi napovedujejo, da se bodo vanjo aktivno vključili. Volivcem bodo poskušali predstaviti argumente, zakaj na referendumih podpreti vse tri zakone in jih pozvali, da se odpravijo na volišča, še dodajajo.

LJUBLJANA - Društvo novinarjev Slovenije se bo kot organizator vključilo v referendumsko kampanjo o noveli zakona o RTVS. Spremembe zakona so podprli že ob njegovem sprejemanju, ker so prepričani, da je prav trenutno veljavni zakon "omogočil politično ugrabitev našega največjega javnega medija", so sporočili iz društva.

LJUBLJANA - Civilna iniciativa Glas ljudstva si s peticijo prizadeva za nepristranskost javne RTVS. Zahtevajo tudi odstop vodstva RTVS, ki je po njihovem mnenju nujen pogoj za transparentno in nepristransko referendumsko kampanjo o spremembah zakona o RTVS, so zapisali v iniciativi.

apo/apo
© STA, 2022