Krimska platforma Rusijo pozvala, naj se umakne iz Ukrajine

Zagreb, 25. oktobra - Udeleženci vrha prve parlamentarne Krimske platforme v Zagrebu so danes v skupni deklaraciji potrdili, da spoštujejo mednarodno priznane meje Ukrajine, ter obsodili nezakonite aneksije in Rusiji poslali sporočilo, naj se umakne iz Ukrajine in konča vojno, je po koncu vrha sporočil predsednik hrvaškega sabora Gordan Jandroković.

Hrvaška, Zagreb.
Prvi parlamentarni summit Mednarodne krimske platforme v Zagrebu.
Foto: Hina/STA

Hrvaška, Zagreb.
Predsedniki ukrajinskega, slovenskega in hrvaškega parlamenta Ruslan Stefančuk, Urška Klakočar Zupančič in Gordan Jandroković.
Foto: Hina/STA

Hrvaška, Zagreb.
Predsednica predstavniškega doma ameriškega kongresa Nancy Pelosi na prvem parlamentarnem summitu Mednarodne krimske platforme v Zagrebu.
Foto: Hina/STA

Na vrhu prve parlamentarne Krimske platforme je sodelovalo skupno 53 mednarodnih organizacij in držav. Poleg Jandrokovića, Stefančuka, predsednice predstavniškega doma ameriškega kongresa Nancy Pelosi ter hrvaškega premierja Andreja Plenkovića in ukrajinskega predsednika Volodimirja Zelenskega, ki je sodeloval prek videopovezave, se ga je udeležilo 23 predsednikov parlamentov ter predstavniki petih parlamentarnih skupščin mednarodnih ustanov.

akt/tib/akt
© STA, 2022