Pregled - šport do 12. ure

Ljubljana, 25. oktobra - Pregled športnih dogodkov v Sloveniji in svetu do 12. ure.

LJUBLJANA - Slovenska alpska smučarka Meta Hrovat je danes na sedežu Smučarske zveze Slovenije v Ljubljani na poslovilni novinarski konferenci uradno potrdila, da končuje tekmovalno pot. "To ni žalostno slovo, stara sem 24 let, v življenju me čaka še marsikaj zanimivega," je pojasnila svojo odločitev.

CHICAGO - Košarkarji Chicago Bulls, katerih član je tudi slovenski junak eurobasketa 2017 Goran Dragić, so v domači dvorani po preobratu s 120:102 premagali lanske finaliste severnoameriške lige NBA, Boston Celtics, in prišli do druge zmage v sezoni. Dragić je odigral 17 minut tekme, v tem času pa k zmagi prispeval sedem točk in šest podaj. Nastopila je tudi ekipa tretjega Slovenca v ligi NBA Vlatka Čančarja. Njegovi Denver Nuggets so s 110:135 izgubili v Portlandu, slovenski reprezentant pa tudi tokrat ni dobil priložnosti za igro.

LAS VEGAS - Vegas Golden Knights so v severnoameriški hokejski ligi NHL s 3:1 ugnali Toronto Maple Leafs, osvojili deseto točko ter prvo mesto v pacifiški skupini. S tokrat prostim Bostonom so izenačeni na čelu lige. V Las Vegasu je Phil Kessel izenačil rekord lige, saj je igral 989. tekmo v nizu, nobene tekme tako dolgo doslej ni izpustil le še Keith Yandle. Kessel ga lahko prehiti že naslednji večer, ko bodo zlati vitezi igrali proti San Jose Sharks. Yandle je po prejšnji sezoni končal športno pot, ki jo je v NHL začel leta 2006. Peti v pacifiški skupini so Los Angeles Kings Anžeta Kopitarja, ki jih osmi dvoboj sezone čaka v noči na sredo po slovenskem času proti Tampi.

DOHA - Po navedbah organizacijskega odbora so v zadnjih letih na gradbiščih stadionov v državi gostiteljici svetovnega prvenstva v nogometu v Katarju med delovnim časom umrli trije ljudje. Mednarodna nogometna zveza je to potrdila dober mesec pred začetkom turnirja. Zabeleženih je bilo še 37 drugih smrti, vendar ti delavci niso umrli med delom na gradbiščih. Organizacijski odbor za SP 2022 zato te primere uvršča med smrti, ki niso neposredno povezane z delom.

BIRMINGHAM - Angleški nogometni prvoligaš Aston Villa, ki je po slabem uvodu v sezono domačega prvenstva odpustil Stevena Gerrarda, je hitro našel novega trenerja. Kot je Villa potrdila na spletni strani, je novi glavni trener kluba iz Birminghama 50-letni Španec Unai Emery, ki bo delo začel 1. novembra.

zza/am/jz/zza
© STA, 2022