Pregled - lokalne volitve 2022 do 15. ure

Ljubljana, 22. oktobra - Pregled dogodkov, povezanih z lokalnimi volitvami, do 15. ure.

MARIBOR - Lista Arsenovič za Maribor je predstavila svoje kandidate za mariborski mestni svet in program za nov mandat, ki ima naslov Vsak dan boljši Maribor. Vodja Saša Arsenovič, ki znova kandidira za župana, poleg dokončanja začetih projektov napoveduje med drugim obnovo Trga svobode in Ledne dvorane ter nadaljnja prizadevanja za predor pod mestom.

PTUJ - Edina županja v slovenskih mestnih občinah v tem mandatu Nuška Gajšek se na letošnjih lokalnih volitvah odpravlja po drugi mandat. Kot je dejala ob predstavitvi svojega programa in liste SD za mestni svet, se na volitve odpravljajo z dobro ekipo, glede na po njenem uspešno delo v preteklih štirih letih pa upa na zmago v prvem krogu.

LJUBLJANA - V 212 občinah bodo 20. novembra lokalne volitve. Odločanje o tem, s kakšnimi sredstvi bodo občine razpolagale v prvem letu mandata, ko jih bodo torej že vodili novoizvoljeni župani in občinski svetniki, poteka prav te dni. V tem tednu je namreč vlada prišla naproti združenjem občin in pristala na višjo povprečnino od sprva predlagane.

uk/uk
© STA, 2022