Pregled dogodkov, povezanih s predsedniškimi volitvami

Ljubljana, 20. oktobra - Pregled dogodkov, povezanih s predsedniškimi volitvami v Sloveniji v četrtek, 20. septembra.

LJUBLJANA - Drugi dan predčasnega glasovanja na volitvah predsednika republike je glas oddalo 25.775 volivk in volivcev oziroma 1,52 odstotka volilnih upravičencev, so sporočili iz Državne volilne komisije. Prvi in drugi dan je skupaj predčasno glasovalo 2,67 odstotka volivk in volivcev. Predčasno glasovanje je mogoče na enem od 96 volišč po Sloveniji, ki bodo odprta do 19. ure.

LJUBLJANA - Predsednik republike Borut Pahor se je na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani udeležil predčasnega glasovanje in ob tem državljane pozval k udeležbi na nedeljskih predsedniških volitvah. Ljudi je povabil k izbiri kandidata, ki bo skrbel za povezanost Slovenije, hkrati pa tudi za dobre odnose z državami v regiji in mednarodni ugled Slovenije.

LJUBLJANA - Predsednica DZ Urška Klakočar Zupančič se je udeležila predčasnega glasovanja na predsedniških volitvah. Ob tem je poudarila, da si na mestu predsednika republike želi človeka z moralnimi temelji, ki ima moralni kompas, ne pa nekoga, ki se predstavlja kot nestrankarski kandidat, hkrati pa je poslanec največje opozicijske stranke.

stu/stu
© STA, 2022