Vreme: Pretežno jasno

Ljubljana, 16. oktobra - Ponoči bo pretežno jasno, več oblačnosti bo ponekod na Primorskem in Notranjskem. Zjutraj bo nastala po nižinah megla. Najnižje jutranje temperature bodo od 5 do 10, ob morju okoli 12 stopinj Celzija, je zapisano na spletnih straneh Agencije RS za okolje.

V ponedeljek bo pretežno jasno. Dopoldne bo po nižinah še megla. Najvišje dnevne temperature bodo od 19 do 23 stopinj Celzija.

Obeti: V torek bo pretežno jasno, zjutraj in dopoldne bo po nižinah megla. V sredo bo sprva še pretežno jasno z meglo po nižinah. Popoldne in zvečer bo več spremenljive oblačnosti, na vzhodu bo nastalo nekaj kratkotrajnih ploh.

Vremenska slika: Nad vzhodno Evropo, Alpami in Balkanom je območje visokega zračnega tlaka. V višinah priteka s šibkim zahodnim vetrom topel in v spodnjih plasteh ozračja razmeroma vlažen zrak.

Napoved za sosednje pokrajine: Ponoči bo precej jasno in po nižinah megleno, več oblakov bo v hribovitem svetu Furlanije Julijske krajine. V ponedeljek bo pretežno jasno, ponekod po nižinah bo zjutraj in dopoldne megla.

vv/vv
© STA, 2022