NSi v boj za županski stolček v Ljubljani pošilja Mojco Sojar, v Mariboru Bernarda Memona

Rogatec, 15. oktobra - NSi je na današnjem volilnem kongresu v Rogatcu predstavila tudi kandidate za župane, ki bodo na listi stranke nastopili na novembrskih lokalnih volitvah. Med drugim bo za županjo Ljubljane kandidirala Mojca Sojar, za stolček župana Maribora pa se bo potegoval Bernard Memon.

Rogatec, športna dvorana.
Kongres NSi, na katerem so članice in člani volili predsednika NSi in nove člane organov - izvršilnega odbora, razsodišča in nadzornega.
Član delovnega predsedstva Slavko Pavlovič, predsednica delovnega predsedstva Katja Berk Bevc in članica delovnega predsedstva Mojca Sojar.
Foto: Tamino Petelinšek/STA

Delegati NSi so na kongresu sprejeli tudi spremembe statuta. Člani stranke lahko kandidirajo na volitvah v organe stranke na državni ravni po preteku enega leta od dneva vpisa v stranko.

Kot so pojasnili, želijo tako jasno zapisati, da omejitev velja zgolj za kandidiranje v organe stranke na državni, ne pa tudi lokalni ravni. Omejitev na lokalni ravni namreč ne bi bila življenjska in bi onemogočila delo novoustanovljenim občinskim odborom, ocenjujejo.

lem/lad/vb
© STA, 2022