Pregled - šport do 12. ure

Ljubljana, 15. oktobra - Pregled športnih dogodkov v Sloveniji in svetu do 12. ure.

SALT LAKE CITY - Slovenski košarkarski zvezdnik Luka Dončić je pred novo sezono severnoameriške košarkarske lige NBA zaigral na drugi pripravljalni tekmi za Dallas Mavericks, ki je s 115:101 v Salt Lake Cityju ugnal Utah. Dončič je bil s 24 točkami prvi strelec dvoboja, v 30 minutah in 12 sekundah je dodal še pet podaj, tri skoke ter po dve ukradeni žogi in blokadi. Dallas bo prvo tekmo rednega dela lige igral 19. oktobra, ko bo gostoval pri ekipi Phoenix Suns. Sezono bosta 19. oktobra s svojima ekipama odprla tudi Goran Dragić in Vlatko Čančar. Chicago bo takrat z Dragićem gostoval pri Miami Heat, Čančarjev Denver pa pri Utah Jazz.

INNSBRUCK - Slovenska alpska smučarka Andreja Slokar, ki se je v petek poškodovala na treningu v Val Senalesu, ima strgano levo križno vez. Iz Smučarske zveze Slovenije so sporočili, da jo v nedeljo že čaka operacija v Innsbrucku. Tekmovalka iz Ajdovščine je prav danes dopolnila 25 let. Že pred tem si je pri padcu na treningu v Saas Feeju 21. septembra desno koleno poškodovala Tina Robnik, ki se bo na sneg lahko vrnila šele v začetku prihodnjega leta. Za söldensko uverturo sezone pa je vprašljiva tudi Meta Hrovat zaradi bolečin v desnem kolenu, ki si ga je poškodovala marca na veleslalomu v Lenzerheideju. Za nastop v Söldnu so tako za zdaj zanesljivi slovenski udeleženci Ana Bucik in Neja Dvornik pri ženskah in olimpijski podprvak Žan Kranjec ter Štefan Hadalin pri moških.

PHILLIP ISLAND - Španec Jorge Martin bo s prvega startnega mesta začel motociklistično dirko svetovnega prvenstva za veliko nagrado Avstralije. Z rekordom proge, minute in 27,767 sekunde, si je v kvalifikacijah na Phillip Islandu priboril prvo mesto. Prejšnji rekord kroga je leta 2013 postavil Jorge Lorenzo, 1:27,899. Šestkratni svetovni prvak Marc Marquez je imel drugi čas kvalifikacij, za Martinom je zaostal 0,013 sekunde. Tretji je bil Italijan Francesco Bagnaia, drugi v SP. Vodilni v prvenstvu, Francoz Fabio Quartararo, je bil peti in bo dirko začel iz druge vrste.

TAMPA - Hokejisti Tampa Bay Lightning, finalisti minule sezone v severnoameriški hokejski ligi NHL, so na drugi tekmi nove sezone s 5:2 premagali Columbus Blue Jackets in prišli do svoje prve zmage. Columbus pa je doživel drugi poraz na prav toliko tekmah. Najzaslužnejši za zmago gostov je bil Steven Stamkos, ki je dosegel dva zadetka. Detroit Red Wings so na domačem ledu s 3:0 premagali Montreal Canadiens. Doma so slavili tudi Winnipeg Jets, ki so premagali New York Rangers s 4:1. Na gostovanju so do svoje druge letošnje zmage prišli hokejisti Carolina Hurricanes. Z 2:1 so premagali San Jose Sharks, ki po treh tekmah še vedno išče prvo zmago v sezoni.

nem/jz/jz
© STA, 2022