V Slovenj Gradcu ponovno mirovniški festival in festival drugačnosti

Slovenj Gradec, 14. oktobra - V središču Slovenj Gradca bo danes vnovič živahno. Od 9. ure dalje bo tam potekal 24. Mirovniški festival in 15. Festival drugačnosti, s katerima v mestu, glasniku miru, obeležujejo svetovni dan miru, 21. september. Dogajanje je bilo iz septembra prestavljeno zaradi slabega vremena. Zadnji dve leti je sicer mirovniški festivala potekal prek spleta.

Slovenj Gradec.
Mirovniški festival in Festival drugačnosti, na katerem se na stojnicah in z različnimi aktivnostmi predstavljajo društva, nevladne in humanitarne organizacije, šole ter organizacije, katerih dejavnost je povezana z ljudmi s posebnimi potrebami.
Napis.
Foto: Vesna Pušnik Brezovnik/STA
Arhiv STA

Tudi letos se bodo v okviru mirovniškega festivala in festivala drugačnosti na več kot 30 stojnicah v središču mesta predstavljale nevladne in humanitarne organizacije iz cele Slovenije, nekatere koroške šole ter invalidske organizacije in društva, ki združujejo ljudi s posebnimi potrebami.

Organizator, slovenjgraški zavod Spotur, ob tem napoveduje tudi pester spremljevalni program z zabavno-ustvarjalnimi delavnicami in glasbenimi nastopi.

vpu/apo
© STA, 2022