Pregled - šport, 12. 10. (sreda)

Ljubljana, 12. oktobra - Pregled športnih dogodkov v Sloveniji in svetu v sredo, 12. oktobra.

TAŠKENT - Nastope na svetovnem prvenstvu v judu v Taškentu sta hitro sklenila tudi oba tekmovalca v kategoriji nad 100 kg, Vito Dragič in Enej Marinič. Oba sta izpadla v 2. krogu. Prvi se je predstavil Dragič, ki je proti Romunu Vladutu Simonescuju le stopil na blazino, saj je tekmec zaradi bolezni nastop odpovedal. Nato je bil na vrsti prvi nosilec Guram Tušišvili iz Gruzije. Ta je po minuti in pol pa je izkoristil slabo zavarovan komolec slovenskega reprezentanta, mi je pred tem skušal z nekaj napadi, in v parterju dvoboj končal s končnim prijemom. Marinič je imel več sreče z žrebom in bil v uvodnem krogu prost, 27-letni Francoz Joseph Terhec pa je bil nato v drugem pretrd oreh. Predvsem po zaslugi hitrega dela nog je po izenačenem uvodu Mariniča vrgel kar dvakrat in po dveh minutah in 17 sekundah dosegel predčasno zmago.

ZUG - Hokejisti SŽ Olimpije so v šestem, zadnjem krogu lige prvakov v gosteh izgubili proti Zugu z 2:5. Strelca za Ljubljančane, ki so tako tekmovanje končali brez osvojene točke, sta bila Tadej Čimžar in Joseph Garreffa.

LJUBLJANA - Košarkarji Cedevite Olimpije so s porazom začeli novo sezono evropskega pokala. Pred približno 1500 gledalci so v Stožicah izgubili z Bursasporjem s 73:81.Najboljši strelci pri Cedeviti Olimpijo so bili Amar Alibegović z 11 točkami ter Yogi Ferrell in Edo Murić, ki sta jih zbrala po deset. Zasedba Jurice Golemca bo naslednji teden v drugem krogu evropskega pokala gostovala pri romunski ekipi Cluj-Napoca, pred tem pa jo v nedeljo v Stožicah čaka še obračun s Crveno zvezdo v ligi Aba.Cedevita Olimpija bo v skupinskem delu evropskega pokala odigrala skupaj osemnajst krogov, v izločilne boje spomladi 2023 pa se bo iz desetčlanske skupine uvrstilo osem najboljših ekip.

MURSKA SOBOTA - Prvi evropski tekmi v kvalifikacijah pokala evropskega izziva so odigrali odbojkarji Panvite Pomgrada in Merkur Maribora. Sobočani so na domačem igrišču s 3:2 premagali finski Tiikerit Kokkolo, Mariborčani pa so na Poljskem z 0:3 izgubili proti ukrajinski ekipi Epicentr-Podoljani Horodok. Povratni tekmi bosta naslednjo sredo in četrtek.

KOPER - Rokometno društvo Koper je na svoji spletni strani zapisalo, da se je s trenerjem Bojanom Čotarjem dogovorilo za prekinitev sodelovanja. Vodenje in trenažni proces moške ekipe, ki nastopa v elitni ligi NLB, bodo do nadaljnjega prevzeli Čotarjevi dosedanji pomočniki.

KOPER - Mednarodna žirija je v torek pozno popoldne diskvalificirala jadrnici Arca in slovensko Way of Life, ki sta minuli konec tedna na jadralni regati Barkovljanka v Tržaškem zalivu zasedli drugo oziroma četrto mesto. Slovenska je proti tržaški Arci vložila dva protesta, italijanska pa enega proti Way of Life.

LOS ANGELES - Hokejisti Los Angeles Kings so na uvodni tekmi nove sezone severnoameriške lige NHL v domači dvorani s 3:4 klonili proti Vegas Golden Knights. Kapetan kraljev Anže Kopitar je odigral 18:48 minute tekme in v tem času v statistiko vpisal podajo pri golu Adriana Kempeja za izenačenje na 2:2. Uvodno tekmo je po izenačenju do zadnje minute v prid gostov iz Las Vegasa odločil Mark Stone, ki je zadel 24,9 sekunde pred koncem. Naslednja tekma kralje čaka v noči na petek po srednjeevropskem času, ko bodo na domačem ledu gostili še Seattle.

ic/zzb/ad/ag/zza/zzb
© STA, 2022