Umrla slavna igralka iz serije Umor, je napisala Angela Lansbury

Los Angeles, 12. oktobra - V 97. letu starosti je včeraj na svojem domu v Los Angelesu umrla slavna britanska igralka Angela Lansbury, po vsem svetu znana po glavni vlogi v televizijski seriji Umor, je napisala. V bogati 75-letni karieri je bila igralka, plesalka in pevka na Broadwayju, filmska in televizijska igralka, svoj glas pa je posodila tudi za animirane filme.

ZDA, Los Angeles.
V 97. letu starosti je v torek na svojem domu v Los Angelesu umrla slavna britanska igralka Angela Lansbury, po vsem svetu znana po glavni vlogi v televizijski seriji Umor, je napisala. V svoji bogati 75-letni karieri je bila igralka, plesalka in pevka na Broadwayju, filmska in televizijska igralka, svoj glas pa je posodila tudi za animirane filme.
Foto: Twitter

Angela Lansbury je za nastope na Broadwayju osvojila kar pet nagrad tony in tudi nagrado za življenjsko delo. Dobila je tudi tri nominacije za oskarje.

Najbolj je zaslovela po letu 1984, ko so na televiziji CBS začeli predvajati serijo Umor, je napisala. Nastopila je v glavni vlogi vdove srednjih let Jessice Fletcher, ki v vasi Cabot Cove v državi Maine rešuje zločine.

Z njo in drugimi televizijskimi vlogami je Lansbury dobila 18 nominacij za televizijsko nagrado emmy, vendar ni osvojila nobene.

spo/rp/spo
© STA, 2022